Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητείται ανοδική... διόρθωση στο Χρηματιστήριο

Απώλειες στο ξεκίνημα για τον ΓΔ. Φρένο στην κατρακύλα, με όπλο την ανάκαμψη στην Ασία και τα θετικά σινιάλα στη Wall, αναζητούν οι long. Αναμένεται αυξημένη μεταβλητότητα. Σε ποιες μετοχές επιχειρήθηκε «μάζεμα» χθες.

Ζητείται ανοδική... διόρθωση στο Χρηματιστήριο

Στα «πράσινα» οι αγορές της Ασίας -μετά το σημαντικό μάζεμα της διόρθωσης στη Νέα Υόρκη- από 1,05%
υψηλότερα και τις 14.438 (1,05%) τα futures του DAX στη Φρανκφούρτη.

Την ίδια ώρα, στη Wall Street τα futures «δείχνουν» ανοδική διόρθωση, με τον S&P500 από 0,57% και τις 4.393 μονάδες.

Ακόμη μία Δευτέρα αυξημένων ρευστοποιήσεων, ισχυρών πιέσεων η χθεσινή, ήταν η τέταρτη -για φέτος- που οι πωλητές είχαν συντριπτικό πλεονέκτημα, με συνέπεια τη διαμόρφωση αισθητά χαμηλότερων τιμών.

Επιπλέον ιδιαιτερότητα, καθότι τελευταία συνεδρίαση Φεβρουαρίου και για «ταμείο» 2μήνου, χρονισμός που οδήγησε αρκετούς θεσμικούς επενδυτές, διαχειριστές κ.λπ. να «κλείσουν» εσπευσμένα θέσεις σε τιμές που είτε άφηναν θετική απόδοση είτε περιορισμένη αρνητική.

Από τα κύρια χαρακτηριστικά της ημέρας η αυξημένη μεταβλητότητα, η ταχύτερη ροή εντολών, οι ενδοσυνεδριακές κινήσεις, κάτι που κατά πώς φαίνεται αποτελεί -πλέον- καθημερινότητα και νέο στοιχείο για τις αγορές.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι εσπευσμένες πωλήσεις (και) από θεσμικούς είχε ως συνέπεια τη συνολική διόρθωση δεικτών, μετοχών, δοκιμάζοντας τις δεύτερες κοντινές/βραχυπρόθεσμες στηρίξεις. Άλλες άντεξαν, άλλες όχι, ωστόσο προς την τελευταία ώρα της συνεδρίασης επιχειρήθηκε ένα μάζεμα της προσφοράς, που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είχε μέχρι και θετικό αποτέλεσμα. Για ΟΠΑΠ, Lamda Development και ΕΥΔΑΠ, τις 3 από τις 25 του FTSE25, με θετικό πρόσημο, αλλά και για ΤΙΤΑΝ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Sarantis χωρίς μεταβολή (ΤΙΤΑΝ) ή και απώλειες μικρότερες της μονάδας.

Με γνώμονα τη βραχυπρόθεσμη προσέγγιση της αγοράς, τα χθεσινά χαμηλά θα μπορούσε -υπό προϋποθέσεις- να είναι χαμηλά και για τις πρώτες 4 συνεδριάσεις του Μαρτίου.

Ειδικότερα, για τον ΓΔ οι 878,08 μονάδες, για τον ΔΤΡ οι 624,09 και οι 2.127,02 μονάδες για τον FTSE25.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v