Επιχείρηση «συμμαζέματος» στο Χρηματιστήριο

Επιμένουν οι πωλητές στην εγχώρια αγορά παρά το θετικό γύρισμα στην Ευρώπη. Ενεργοποίηση αγορών στα χαμηλά ημέρας για τις τράπεζες, έντονες πιέσεις και απώλειες άνω του 5% για Coca Cola και ΔΕΗ. Ξεχωρίζει ανοδικά η Jumbo.

Επιχείρηση «συμμαζέματος» στο Χρηματιστήριο

Σε αναμονή τα ευρωπαϊκά, συνεχίζεται το ξεπούλημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ράλι πάνω από 50% για το φυσικό αέριο, εκτόξευση στα 111$ για το πετρέλαιο, σύμφωνα με όσα
σημειώνει η Λία Δεληγιάννη. Στα ύψη μέταλλα, εμπορεύματα, με τα συμβόλαια για σιτάρι τύπου
US Wheat σε υψηλά 18ετίας (!), με ό,τι αυτά μπορεί να σημαίνουν για επιχειρηματικότητα, πραγματική
οικονομία, συνακόλουθα την κοινωνία.

Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, με τα funds που επενδύουν σε αναδυόμενες αγορές να καλύπτουν θέσεις τους
στη ρωσική αγορά ρευστοποιώντας ανάλογες από άλλες. Συνεκτιμώντας το γεγονός πως το χρηματιστήριο της Μόσχας παρέμεινε κλειστό και σήμερα -για τρίτη σερί ημέρα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το sell off που εξελίσσεται στην Αθήνα έχει ε-ν μέρει- εξήγηση σύμφωνα με όσα διαδραματίζονται στις ΕΜΕΑ.

Πάνω από τα 120 εκατ. η αξία συναλλαγών, για ακόμη μία συνεδρίαση με αυξημένες πωλήσεις (αντίστοιχες αγορές), με τον τραπεζικό κλάδο σταθερά στο στόχαστρο αλλά και την πλειονότητα των blue chips σε ανάλογη θέση.

Εως τις 559,81 μονάδες η διόρθωση για τον Δείκτη Τραπεζών, με ενεργοποίηση αγορών από τα χαμηλά ημέρας και σταδιακή ανάσυρση περίπου 40 μονάδων, να διαμορφώνει περιθώρια απόδοσης μέσα στη συνεδρίαση.

Στο 1,131 με χαμηλό στο 1,056 για τη μετοχή της Alpha Bank, στα 3,035 από 2,863 της Εθνικής και στο 0,895 από το 0,843 ευρώ της Eurobank.

Aπό τα χαρακτηριστικά των ημερών η αυξημένη μεταβλητότητα συνδυαστικά με την ταχύτητα ροής εντολών δίνει τη δυνατότητα intraday κινήσεων. Υψηλότατου ρίσκου, μεν, συχνά με ικανοποιητική απόδοση, δε.

Παραμένει στο στόχαστρο των πωλητών η μετοχή της Coca Cola με χαμηλή τιμή τα 19,90 ευρώ, ωστόσο σε ανάλογη θέση βρίσκεται και ο τίτλος της ΔΕΗ.

Αυξημένες πωλήσεις/ισχυρές πιέσεις στη μετοχή, έως τα 7,38 ευρώ, με ξένα funds να μειώνουν εσπευσμένα θέσεις. Απόρροια, σύμφωνα με χρηματιστές, και των χθεσινών δηλώσεων του πρωθυπουργού.

Σταθερός στυλοβάτης ο ΟΤΕ με άνοδο και σήμερα, ξεκάθαρα πλέον στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης, με αποτίμηση 8,12 δισ. έναντι 7,66 της Coca Cola.

ΟΤΕ από blue chips, με JUMBO και ΕΛΛΑΚΤΩΡ με θετικό πρόσημο και Πειραιώς από τα τραπεζικά χαρτιά.

Με 28 μετοχές στο πράσινο, έναντι 87 στο κόκκινο.

Με την αξία συναλλαγών στα 115 εκατ. νωρίτερα, στις 15:20.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v