Ψάχνει την... αντεπίθεση το Χρηματιστήριο

Ανοδικό το ξεκίνημα για τον ΓΔ. Συγχρονισμός με την αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών είναι το ζητούμενο, μετά τις χθεσινές απώλειες. Ποια είναι η εικόνα στους βασικούς δείκτες και στα τεχνικά ζητούμενα. Τι σηματοδοτεί ο υψηλός όγκος συναλλαγών.

Ψάχνει την... αντεπίθεση το Χρηματιστήριο

Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street, ανοδικά οι αγορές στην Ασία και σε Φρανκφούρτη,
Νέα Υόρκη η προθεσμιακή αγορά παραπέμπει σε συνέχιση της κίνησης. Σφυροκοπείται για όγδοη ημέρα η Ουκρανία, στη συνάντηση των δύο πλευρών είναι στραμμένη η προσοχή και των αγορών, με την ανθρωπιστική κρίση να επισκιάζει τα των αγορών.

Στα των αγορών, Fitch και Moody's υποβαθμίζουν τη Ρωσία σε junk, η κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας επέβαλε προμήθεια 30% στις αγορές ξένου συναλλάγματος από ιδιώτες στα ανταλλακτήρια (σύμφωνα με ενημέρωση εργαζομένων στο Reuters), με τη Μόσχα να μην επιβεβαιώνει (ή διαψεύδει) τις πληροφορίες.

Νωρίτερα, από τις 14.037 (0,42%) τα futures του DAX, από τις 4.392 (0,29%) του S&P 500 και στο Χρηματιστήριο Αθηνών ζητούμενος είναι ο συγχρονισμός με τα ξένα χρηματιστήρια, που χθες διόρθωσαν ανοδικά.

Στις 852,10 (-1,66%) ο Γενικός Δείκτης, στις 2.059,27 (-1,84%) ο FTSE25, στις 583,73 (-3,12%) ο Δείκτης Τραπεζών και στις 1.482,45 (-0,92%) ο FTMidCap, με συναλλαγές 175,8 εκατ. ευρώ και Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, ΔΕΗ και ΟΤΕ στην πρώτη 5άδα.

Σημαντικό μέρος των συναλλαγών αφορούσε σε ενεργοποίηση των αγοραστών, που συνδυαστικά με αυτές της Τρίτης θα μπορούσε να σηματοδοτούν αλλαγή τάσης. Ο τζίρος που πραγματοποιήθηκε στο διήμερο Τρίτης- Τετάρτης τόσο σε τραπεζικές όσο σε blue chips παραπέμπει σε έξοδο αέρα-είσοδο κεφαλαίων, εκτίμηση που εάν επιβεβαιωθεί, θα δικαιολογούσε επαναφορά προς τις 866 και 890 μονάδες, σήμερα-αύριο.

Προϋπόθεση η επιβεβαίωση των 835-840 μονάδων ως στήριξη -εβδομαδιαία- και στην περίπτωση που συνεχίσουν υψηλότερα τα ξένα χρηματιστήρια.

Κλάδος-κλειδί παραμένει ο τραπεζικός, με το χθεσινό «μάζεμα» από τα χαμηλά ημέρας να διευκολύνει όσους ενεργούν ενδοσυνεδριακά/βραχυπρόθεσμα και να δημιουργεί προϋποθέσεις για επάνοδο προς τις 600-605 μονάδες.

Σηματωρός για τα blue chips ο ΟΤΕ, στην κορυφή -πλέον- της σχετικής κατάταξης, με αποτίμηση στα 8,02 δισ. ΟΠΑΠ, Jumbo, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Πειραιώς από τις τραπεζικές με θετικό πρόσημο και Mytilineos, Quest, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με συγκριτικά καλύτερη συμπεριφορά (από τις μετοχές με αρνητικό).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v