Στήνονται άμυνες στο Χρηματιστήριο

Ανοδικό το ξεκίνημα για τον ΓΔ. Με πλεονέκτημα παίζουν οι πωλητές, μετά και τις νέες απειλές Πούτιν στην Ευρώπη. Στις 840 μονάδες η πρώτη στήριξη για τον Γενικό Δείκτη. Πιθανές οι κινήσεις κλειδώματος κερδών ενόψει αργίας.

Στήνονται άμυνες στο Χρηματιστήριο

Πτωτικά ξεκινούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη χθεσινή ενέργεια του Ρώσου προέδρου να «απαιτήσει» οι ενεργειακές συναλλαγές με «μη φιλικές χώρες» να πραγματοποιούνται σε ρούβλια.

Με απώλειες που ξεπερνούν το 1% «ανοίγουν» DAX 40 και MIB, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται εύλογα προς την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, όπου κυρίως το ενεργειακό είναι το βασικό θέμα συζήτησης των ηγετών της Ευρώπης. 

Σε αυτό το κλίμα περνούν οι πρώτες εντολές στο προσυνεδριακό διάστημα για το εγχώριο Χρηματιστήριο, με τους πωλητές να έχουν προβάδισμα.

Στις 840 είναι η πρώτη, κοντινή, στήριξη για τον Γενικό Δείκτη, όπου λογικά θα απορροφηθεί η κατ' αρχάς προσφορά που αναμένεται να βγει σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips. 

Τελευταία συνεδρίαση για αυτή την εβδομάδα στο ΧΑ και η τακτική του μερικού κλειδώματος θέσεων που ακολουθείται σταδιακά από προχθές-χθες, αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, τουλάχιστον στα πρώτα 30-45 λεπτά της συνεδρίασης. 

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, μετοχές-σηματωροί ο ΟΠΑΠ λόγω της διήμερης υπεραπόδοσής του, η Coca Cola, καθώς η CCH δέχεται από προχθές νέες πωλήσεις - πιέσεις στο Λονδίνο, και ο ΟΤΕ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v