Επιφυλακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Μικρή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη, με τους traders να ανασυντάσσονται λόγω της θετικής εικόνας στα futures της Wall. Διευκολύνει τις κινήσεις η άνοδος της Coca Cola. Ξεχωρίζουν ανοδικά Lamda, Quest, Σαράντης.

Επιφυλακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Προσπάθεια αντίδρασης στα ευρωπαϊκά, ενόψει και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής και υπό την σκιά
όσων δρομολογεί ο χθεσινός αντιπερισπασμός Πούτιν.

Η θετική εικόνα στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης έδωσε τη δυνατότητα ανασύνταξης των επενδυτών σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, που φθάνει μέχρι το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από τις 4.473 (0,58%) τα futures του S&P500 στη Wall Street, στις 14.312 (0,20%) ο DAX και στα καθ' ημάς το «άνοιγμα» της συνεδρίασης επιφύλασσε μία ενθαρρυντική -για τους long- ανατροπή. Οι εντολές σε χαμηλότερες τιμές που πέρασαν στο σύστημα «γύρισαν» προς υψηλότερες, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να ξεκινήσει από τις 859,18 μονάδες.

Συναλλαγές περιορισμένες, στα πρώτα 20' της συνεδρίασης, χαμηλότερες συγκριτικά με τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις.

Επικέντρωση σε ΟΠΑΠ, Coca Cola/HBC, OTE, Alpha Bank, Mytilineos, Εθνική, Lamda Development, Eurobank, ΔΕΗ κ.α.

Από τις 2.077,59 μονάδες ο FTSE25, από τις 617,36 ο ΔΤΡ, με ιδιαίτερα επιφυλακτικούς τους επενδυτές, ειδικότερα τους βραχυπρόθεσμους.

Εκ προοιμίου αναμενόμενο πως οι σταθεροί πωλητές της Τρίτης-Τετάρτης και όσων επιχειρούν να «κλειδώσουν» μέρος των θέσεών τους -ενόψει της αυριανής αργίας- θα συνέχιζαν και σήμερα. Οι κατά τι καλύτερες/υψηλότερες τιμές στην αρχή της συνεδρίασης διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τις κινήσεις τους.

Εως τα 12,88 ευρώ οι συναλλαγές στη μετοχή του ΟΠΑΠ, μετά τη 2ήμερη υπεραπόδοση, που αποφέρει ένα 2,71% (σε εβδομάδα). Ικανοποιητικό bonus σε τόσο ρευστή περίοδο.

Προσεκτικές αγορές σε ΟΤΕ (16,15), Coca Cola (19,69), Alpha Βank (1,0765), Mytilineos (14,26), Εθνική (3,115) κ.α.

Στις 39/15 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 108 μετοχές χωρίς μεταβολή, ενδεικτική της επιφυλακτικότητας των επενδυτών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v