Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητείται σημείο ισορροπίας στο Χρηματιστήριο

Ανοδος άνω του 1% για τον Γενικό Δείκτη καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να ανακτήσουν μέρος των χθεσινών απωλειών. Δεν αποκλείονται και κινήσεις κλειδώματος κερδών στη συνεδρίαση. Η τάση στις αγορές και το «καρέ ενδιαφέροντος» για τον MSCI.

Αναζητείται σημείο ισορροπίας στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικές κινήσεις στη Wall Street μετά το τελευταίο sell off, αναδιάταξη δυνάμεων στις αγορές της
Ασίας και στην Ευρώπη οι αγοραστές θα επιχειρήσουν να ανακτήσουν μέρος των απωλειών.

Από τις 13.793 (0,27%) ο DAX στη Φρανκφούρτη, από τις 7.425 (0,53%) ο FTSE100 στο Λονδίνο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, πωλητές-αγοραστές θα επιδιώξουν να διατηρήσουν τη θετική τάση/κεκτημένο του Απριλίου.

Προτελευταία συνεδρίαση για τον μήνα, που με τον ΓΔ στις 918,56 αποφέρει 6,56% σε όσους ακολούθησαν την άνοδο από επίπεδα χαμηλότερα των 890 μονάδων.

Με τον ΔΤΡ στις 655,11 μονάδες, οι long «γράφουν» ένα 4,42%, σε διάστημα μηνός, με τον FTSE25 στις 2.230,55, απόδοση 6,88%, καθώς συγκεκριμένα blue chips υπεραπέδωσαν της αγοράς και των τραπεζικών χαρτιών.

Στις 1.501,16 μονάδες με 1,79% ο FTMidCap, καθώς η μεσαία κεφαλαιοποίηση έμεινε πίσω, δεν ακολούθησε την ανοδική διόρθωση των μεγάλων της αγοράς. Απόρροια, σύμφωνα με χρηματιστές της επικέντρωσης (κυρίως) ξένων επενδυτών σε εισηγμένες/μετοχές-σηματωρούς κλάδων, που έκαναν και τη διαφορά αυτόν τον μήνα.

Σε ικανοποιητικά επίπεδα συναλλαγές/τζίρος, στα περίπου 95 εκατ. (κατά μέσο όρο) τις τελευταίες ημέρες των... αναταράξεων, παραπέμποντας σε εισροή-εκροή ρευστότητας, επιτάχυνση της κυκλοφορίας και κινήσεων (κυρίως) βραχυπρόθεσμων, «κλειδώματος» μέρους μηνιαίων θέσεων αλλά και επανεισόδου από χαμηλότερες τιμές.

Αν μη τι άλλο, τασική η αγορά αυτές τις δύο συνεδριάσεις της εβδομάδας, καθώς το χρήμα αναζητεί σημεία ισορροπίας και εξόδου-εισόδου για τη συνέχεια.

Δεδομένου ότι αύριο είναι η τελευταία συνεδρίαση του μηνός, πιθανότατα εγχώριοι διαχειριστές να επιδιώξουν να κάνουν «ταμείο» για τα χαρτοφυλάκιά τους, για τα Αμοιβαία Κεφάλαια με πιο ευπαθή κλάδο τον τραπεζικό.

Παράλληλα, σήμερα-αύριο ολοκληρώνεται το διάστημα «ενδεικτικής τιμοληψίας» της MSCI για τη διαμόρφωση των τελικών επιλογών του οίκου, που θα συνεκτιμηθούν στην επικείμενη αναδιάρθρωση των δεικτών.

Σύμφωνα με αναθεωρημένη ανάλυση της Société Générale, Εθνική, Mytilineos, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια αποτελούν το καρέ ενδιαφέροντος όσων προσβλέπουν/προεξοφλούν σε ενδεχόμενη είσοδο/πιθανή έξοδο από τον MSCI Greece Standard.

Συνεκτιμώντας την πιθανότητα με το χθεσινό μίνι ξεπούλημα να καλύφθηκε -ετεροχρονισμένα- το sell off Παρασκευής-Δευτέρας σε Νέα Υόρκη-ευρωπαϊκές αγορές, πωλητές-αγοραστές θα αναζητήσουν σημεία ισορροπίας.

Αποδεκτή για στήριξη η ευρύτερη περιοχή των 910 μονάδων, ζητούμενη για τους long η αντίδραση προς τις 930, με ελάχιστο απαιτούμενο ένα «κλείσιμο» όχι χαμηλότερα των 925 μονάδων.

Πιθανότατα από τα μέσα και μετά της συνεδρίασης να επιδιωχθεί ο συγχρονισμός (τασικά) με τη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα, στην προθεσμιακή αγορά τα futures του S&P500 παρέπεμπαν από 1,06% υψηλότερα, τις 4.224 μονάδες.

Σημαντικό -τεχνικά- σημείο για τον δείκτη οι 4.220 μονάδες.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v