Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση επαναφοράς στο Χρηματιστήριο

Κίνηση προς τις 930 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, καθώς οι long επιχειρούν ανασύνταξη. Σημαντικά κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές, βοήθειες στην τάση από την άνοδο της Coca Cola. Ξεχωρίζουν Ελλάκτωρ και Τέρνα Ενεργειακή.

Επιχείρηση επαναφοράς στο Χρηματιστήριο

Ανασύνταξη των long στα ευρωπαϊκά, ανάλογη προσπάθεια και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με την προσοχή στο ενεργειακό από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο, με τους επενδυτές να ανακτούν μέρος
των τελευταίων απωλειών.

Στα καθ' ημάς, από την προσυνεδρίαση διαφάνηκε η διάθεση (κυρίως) των βραχυπρόθεσμων να υπερβούν συγκεκριμένες αντιστάσεις, καθώς ανεβάζοντας τον πήχη θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν περισσότεροι αγοραστές.

Πράγματι, από τις 925,23 με μικρό ανοδικό χάσμα οι πρώτες εντολές, που γρήγορα και με συναλλαγές αξίας 3,8 εκατ. έφεραν τον Γενικό Δείκτη έως τις 932,41 μονάδες.

Σε αυτό το εύρος συνεχίσθηκαν οι συναλλαγές, με τον τζίρο να φθάνει τα 7,8 εκατ. με τη συμπλήρωση του ημιώρου.

Χωρίς πακέτα η αξία, καθαρή και εστιασμένη σε μετοχές αιχμής, τραπεζικά χαρτιά και blue chips, με αποτέλεσμα την αντίδραση του Δείκτη Τραπεζών έως τις 671,95 (τιμή εκκίνησης από τις 662,44) και του FTSE25 έως τις 2.268,44 (από 2.249,76). Αναφέρονται και οι τιμές «ανοίγματος» καθώς ενδιαφέρουν όσους ενεργούν ενδοσυνεδριακά να επιβεβαιωθούν στο ενδεχόμενο περισσότερων πωλήσεων.

Με 7,60% «τρέχει» ο μήνας για τον ΓΔ, με 6,02% για τον ΔΤΡ και με 8% για τον FTSE25, δικαιώνοντας όσους ακολούθησαν τον κανόνα που θέλει τον Απρίλιο τον πιο φιλικό -από τους 12- για τους long. Ενδεικτικά, από το 1996, μόλις 6 χρονιές ο μήνας απέφερε ζημιές, ενώ το μέσο κέρδος διαμορφώνεται στο 3,7% -επίσης το μεγαλύτερο/αναλογικά- από κάθε άλλο του έτους.

Συνεπώς, με θετικό ταμείο traders και επενδυτές πραγματοποιούν σήμερα-αύριο τις τελευταίες εντολές, ενόψει της δύσκολης συνέχειας από Τρίτη 3 Μαΐου (συνεκτιμώντας την αργία της Δευτέρας/Πρωτομαγιάς).

Σε Εθνική, Mytilineos, Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ η πρώτη 5άδα των αγοραστών σε προσεκτικά ανοδικές τιμές, διευκολύνοντας τόσο όσους θέλουν να «κλειδώσουν» αποδόσεις όσο και αυτούς που επιδιώκουν λογικές τιμές εισόδου.

ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Jumbo, Πειραιώς συμπληρώνουν τη 10άδα, ενώ στα υπόψη η θετική φορά της δεικτοβαρούς Coca Cola, καθώς ενισχύεται η μετοχή στην κύρια αγορά διαπραγμάτευσης του Λονδίνου.

Ενδεικτική του κλίματος η σχέση 72/15, με 72 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Στα 10,2 εκατ. η αξία συναλλαγών, στις 11:10.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v