Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Επιχείρηση διαφυγής με τράπεζες και Coca Cola

Η προσπάθεια υπέρβασης είναι αποτέλεσμα ορισμένων ανανεωμένων πρωτοβουλιών που παίρνουν οι λίγοι αγοραστές. Ανοδος άνω του 2% του τραπεζικού δείκτη. Η μάχη στη ζώνη των 835 μονάδων και η χαραμάδα αισιοδοξίας σε συνθήκες αναιμικού τζίρου.

Χρηματιστήριο: Επιχείρηση διαφυγής με τράπεζες και Coca Cola

Με τις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές να παραμένουν στην ίδια εικόνα των θετικών προσήμων και των ήπιων κερδών, στο Ελληνικό Χρηματιστήριο επιχειρείται προσπάθεια ανοδικής διαφυγής και κίνησης του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 834 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 30 μηνών).

Η προσπάθεια υπέρβασης είναι αποτέλεσμα κάποιων περισσότερων πρωτοβουλιών, που παίρνουν οι λίγοι αγοραστές σε βαρύδεικτους τραπεζικούς τίτλους και η οποία επιβεβαιώνεται και από το +2,16% του κλαδικού δείκτη των τραπεζών.

«Συνοδοιπόρος» της τραπεζικής αντίδρασης και η μετοχή της ΕΕΕ (+2,81%), που δίνει σημαντικές βοήθειες στους βασικούς δείκτες του Χ.Α., όταν παραμένουν επιδεικτικά επιφυλακτικές οι υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα, από το σύνολο των μετοχών του FTSE25 ξεχωρίζουν θετικά ή αρνητικά οι ΑΛΦΑ (+3,66%), ΕΤΕ (+2,45%), ΠΕΙΡ (+2,18%), ΔΕΗ (-1,26%), ΕΕΕ (+2,81%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-1,52%) και ΜΥΤΙΛ (-1,01%). Όλοι οι υπόλοιποι δεικτοβαρείς τίτλοι περιστρέφονται πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ξεχωρίζουν θετικά οι ΙΝΛΟΤ (+4,58%), ΑΒΕ (+3,93%) και ΙΝΤΚΑ (+2,82%).

Ο Γενικός Δείκτης, κινούμενος μέχρι στιγμής μόνιμα με θετικό πρόσημο, έχει σημειώσει υψηλό στις 835,65 μονάδες (+0,77%), ενώ ο αποκαρδιωτικός τζίρος, ελάχιστα πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τρεις ώρες συναλλαγών, φθάνει στα 12,5 εκατ., από τα οποία τα 0,7 εκατ. αφορούν «πακέτα» (ΜΠΕΛΑ, ΑΛΦΑ).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης θα είναι θετική ένδειξη το κλείσιμο υψηλότερα των 834 μονάδων, έστω και χωρίς βελτίωση της συναλλακτικής δραστηριότητας, αφήνοντας χαραμάδα αισιοδοξίας για κίνηση προς τις 845 μονάδες.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v