Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Κλειδώνουν κέρδη στις τράπεζες

Μικρές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη παρά το αρχικό ανοδικό ξεκίνημα, με τους επενδυτές να κλειδώνουν βραχυπρόθεσμες θέσεις στον τραπεζικό κλάδο. Ανοδος στον ΟΤΕ μετά τα αποτελέσματα εξαμήνου, πιέσεις για ΕΛΠΕ - Motor Oil.

Χρηματιστήριο: Κλειδώνουν κέρδη στις τράπεζες

Σε θετικό έδαφος τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οριακά χαμηλότερα η προθεσμιακή αγορά στη Νέα Υόρκη, μεικτές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνων. 

Ανοδικό το ξεκίνημα της συνεδρίασης στην αγορά μας, με τον ΟΤΕ να έχει προηγηθεί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου. 

Εως τις 874 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στα πρώτα 15-20 λεπτά της συνεδρίασης, με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές και τον ΟΤΕ, αλλά με το σκηνικό να αλλάζει, συνέπεια των κινήσεων μερικής κατοχύρωσης, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο. 

Διψήφιες οι αποδόσεις και για τις τέσσερις μετοχές του κλάδου, τόσο σε διάστημα εβδομάδας όσο και μηνιαίο, με απολύτως φυσιολογική τη μερική κατοχύρωση υπεραξιών. Τακτική που ήταν διακριτή και στη χθεσινή αλλά και στη συνεδρίαση της Τρίτης. 

Ωστόσο, στο επίκεντρο είναι σήμερα ο ΟΤΕ, που λόγω μεγέθους και βάρους όσον αφορά στην στάθμιση διαμόρφωσης των δεικτών, είναι από τις βασικότερες επιλογές των ξένων. 

Τα οικονομικά μεγέθη, ειδικότερα δευτέρου τριμήνου, δικαιολογούν τη μέχρι τώρα επενδυτική / χρηματιστηριακή εικόνα της μετοχής. Στα 16,73 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ με άνοδο 0,7% και συγκριτικά ικανοποιητικές συναλλαγές. 

Στα 6,15 η ΔΕΗ, στα 13,8 ευρώ ο ΟΠΑΠ, στα 9,69 ευρώ η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, στα 15,06 ευρώ η μετοχή της Μytilineos. Κίνηση χαμηλότερα για ΕΛΠΕ στα 6,5 ευρώ και για Motor Oil στα 16,88 ευρώ. 

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v