Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις και stock picking στο Χρηματιστήριο

Εμφανώς μειωμένες οι σημερινές συναλλαγές στην εγχώρια αγορά που κινείται σε ιδιαίτερα στενό εύρος διακύμανσης. Οι τραπεζικές μετοχές αλλά και επιλεγμένα blue chips στο προσκήνιο. Αναζητείται σήμα από τα διεθνή χρηματιστήρια.

Οριακές κινήσεις και stock picking στο Χρηματιστήριο

Στο... χαλαρό οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε αναμονή των στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ τα futures του S&P 500 παραπέμπουν σε οριακά θετικό "άνοιγμα".

Από τις 4.157 (0,15%) για τον S&P 500, στις 13.675 (0,09%) ο DAX και στο Χρηματιστήριο Αθηνών έπρεπε να περάσουν 20' συνεδρίασης για να φτάσει το ένα εκατομμύριο η αξία συναλλαγών. Στις 635 χιλιάδες ο τζίρος στις 10.45', στα 1,305 εκατ. στις 11.00' αυτή είναι ενδεικτικά η εικόνα της αγοράς μέχρι νωρίτερα.

Ο αυξημένος, για την εποχή, τζίρος Δευτέρας-Τετάρτης δεν είχε συνέχεια με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο σήμερα να καταγραφεί ο χαμηλότερος της εβδομάδος. Σε εύρος μόλις 5 μονάδων η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη, εμφανής ο περιορισμός της ικανοποιητικής μεταβλητότητας των προηγούμενων ημερών. Τεχνικά η περιοχή των 867 μονάδων, πιθανότατα θα επιβεβαιωθεί σήμερα σε "κλείσιμο" ως σημαντικό σημείο αναφοράς (σε εβδομάδα-μήνα).

Στο προσκήνιο του ισχνού επενδυτικού ενδιαφέροντος τραπεζικά χαρτιά- με γνώμονα και την ανακοίνωση των μεγεθών 6μηνου- και τον Γιώργο Α. Σαββάκη να δίνει τις τεχνικές συντεταγμένες. Στα πέριξ των 555 μονάδων ο ΔΤΡ, με θετική μεταβολή 6,48% και 25,22% στα αντίστοιχα διαστήματα (εβδομάδα-μήνα).

Νέες τιμές-στόχοι για Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank από τη Mediobanca, συμπληρώνοντας ξένους και ελληνικούς οίκους που αποτιμούν τα οικονομικά αποτελέσματα και στοχοθετούν για την συνέχεια.

Στις συνήθεις επιλογές οι εντολές, ΟΠΑΠ (13,69), ΟΤΕ (16,84), Mytilineos (14,96), ΔΕΗ (6,10) αλλά και επιλεγμένα mid caps με τη μετοχή των Πλαστικών Θράκης να ξεχωρίζει από τον FTMidCap.

Στις 1.388 (0,37%) ο δείκτης, στις 2.094 (-0,10%) ο FTSE25 αμφότεροι με θετικό πρόσημο σε διάστημα εβδομάδος.

Υποτονικό μεν το κλίμα-στο συν όμως η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου δίνοντας συνέχεια την ανοδική φορά του Ιουλίου.

Στις 51/21 η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών, στα 2,9 εκατ. η αξία συναλλαγών στις 11.20'

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v