Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί στις 850 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Επιφυλακτικές κινήσεις και μέτριες συναλλαγές στην αγορά, με τον Γενικό Δείκτη σε στενό εύρος διακύμανσης. Μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες, αγοραστές σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Mytilineos, πιέσεις για Motor Oil. Ποια «χαρτιά» ξεχωρίζουν από τα mid-small caps.

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί στις 850 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Σημαντική η άνοδος στα ευρωπαϊκά, στα "πράσινα" τα futures στην Νέα Υόρκη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιφυλακτικές οι εντολές πωλητών-αγοραστών.

Εως τις 13.715 αλλά με διολίσθηση στη συνέχεια προς τις 13.658 μονάδες ο DAX στην Φρανκφούρτη.
Στην περιοχή των 4.160 (0,32%) τα futures του S&P500 στην Wall Street.

Στα καθ' ημάς, αναγνωριστικά τα πρώτα 5'-10' με μετριοπαθείς τους πωλητές να μην ξεπερνούν τις 845 μονάδες, μετά από λιγοστές εντολές σε τραπεζικά χαρτιά και συγκεκριμένα blue chips. Η απορρόφηση της όποιας προσφοράς ενεργοποίησε αγορές προς τις 852 μονάδες, με τον ΓΔ να "γυρνά" σε θετικό πρόσημο.

Στενό το εύρος της διακύμανσης, συναλλαγές μέτριες- στα 3,5 εκατ. το πρώτο ημίωρο- διακριτή διαχείριση των εξελίξεων και σταθεροποίηση short vs long, σε μία ενθαρρυντική για την αγορά εξέλιξη.

Σε σχηματισμό V για τον ΓΔ έως τις 11.05' , με ανάλογη διάταξη τόσο για τον ΔΤΡ όσο για τον FTSE25.

Τα εύρη, μεταξύ 531,96-539,76 και 2.039-2.052,85 αντίστοιχα, μένει να φανεί εάν θα μπορούσε να επιβεβαιωθούν, ειδικότερα για τους αγοραστές οι 530 και 2.035 μονάδες σε "κλείσιμο".

Ενθαρρυντικό το ότι-μέχρι τώρα- δεν έχει βγει πωλητής κάποιο fund ή εγχώριο θεσμικό χαρτοφυλάκιο αν και νωρίς για να προδικασθεί η συνέχεια. Το πιθανότερο, μετά τις 14.00΄-14.30', όπως την Παρασκευή να έχουμε σαφέστερη εικόνα για κάτι τέτοιο.

Σε Alpha Bank, ΔΕΗ, Mytilineos, ΟΠΑΠ οι πρώτες κύριες επιλογές των αγοραστών, σε Eurobank, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ των πωλητών με εμφανή την σταδιακή ανάκτηση των ηνίων από τους πρώτους.

Από τη μέχρι τώρα εξέλιξη της συνεδρίασης, η ροή συναλλαγών (στα 5,2 εκατ. η αξία στις 11.20') δεν διαμορφώνει συνθήκες θεαματικής μεταβολής είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση. Περισσότερο εξισορροπητική, σταθεροποιητική πέριξ της περιοχής-σημείου αναφοράς των 850 μονάδων.

Ικανοποιητική η συνολικότερη εικόνα πέραν των blue chips σε mid caps με τους αγοραστές να δραστηριοποιούνται σε 5-6 αντιπροσωπευτικά χαρτιά. Πλαστικά Θράκης, ΕΧΑΕ, Τεχνική Ολυμπιακή, BriQ, Intrakat, Entersoft, AVAX δίνοντας έναν κάποιο τόνο στην πρώτη ώρα συνεδρίασης.

Στις 52/31 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v