Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπεί πέριξ των 860 μονάδων το Χρηματιστήριο

Οριακές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, πενιχρές οι συναλλαγές. Μεικτά πρόσημα για τις τραπεζικές μετοχές, ξεχωρίζει ανοδικά η Ελλάκτωρ. Πιέσεις σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΓΕΚΤέρνα, Σαράντη. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν από τα «μεσαία».

Ισορροπεί πέριξ των 860 μονάδων το Χρηματιστήριο

Σε στάση αναμονής οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά, με την ανακοίνωση αύριο στοιχείων πληθωρισμού στις ΗΠΑ
στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Περιορισμένο, και λόγω εποχής, υποτονικό σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο με ανάλογη την εικόνα στην Νέα Υόρκη.
Χαμηλός ρυθμός στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενδεικτική την αξία συναλλαγών νωρίτερα (*), διακριτή η διάθεση λίγων ενεργών για μερική κατοχύρωση θέσεων με αναπόφευκτη την επιλεκτικότητα στις εντολές όσων παραμένουν εντός παιδιάς αυτές τις ημέρες.

Διακύμανση πέριξ των 855-865 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, με το "τοπικό υψηλό" γύρω στις 12.15' και το "χαμηλό" πριν λίγο, καθώς ακολούθησε σταδιακή διολίσθηση, απώλεια των όποιων μικρών κερδών (για τον ΓΔ) και ενίσχυση του stock picking.

Μεταξύ θετικών προσεγγίσεων ξένων οίκων (Scope Ratings, DBRS κ.α. ) και αρνητικών οι traders και οι επενδυτές σταθμίζουν τα δεδομένα, την ενδεχόμενη εξέλιξη τους. Στάση, που μέχρι τώρα δεν δικαιολογεί ούτε υπερέκταση πέραν των 880 αλλά ούτε και υποτίμηση χαμηλότερα των 840 μονάδων. Πιθανό εύρος για αύριο-Παρασκευή, με τις διεθνείς αγορές να επηρεάζουν σε ένα βαθμό την στάση των traders.

Στις 2.070 (-0,17%) ο FTSE25 με μεικτές τάσεις για μετοχές των ΟΤΕ, Lamda Development, Coca Cola HBC, Viohalco, ΕΛΛΑΚΤΩΡ από την πλευρά των αγοραστών και των ΟΠΑΠ, Mytilineos, Motor Oil, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από των πωλητών.

Αμφότεροι όμως σε στενά εύρη διακύμανσης με μερική κατοχύρωση θέσεων και απορρόφηση της όποιας προσφοράς.

Ανάλογη εικόνα, με μεικτές τάσεις και για τον τραπεζικό κλάδο.

Με τον ΔΤΡ μεταξύ 541-553 να παραμένει-μέχρι νωρίτερα- σε θετικό έδαφος σε αντίθεση με τον 25άρη που έχει "γυρίσει" σε αρνητικό ( μετά τις 14.05'-14.10').

Ανοδικά Alpha Bank (0,916), Εθνική (3,121), πτωτικά Eurobank (0,9334), Πειραιώς (0,9652).

Στοχευμένο το όποιο ενδιαφέρον και στα mid caps, με IDEAL, AVAX, Autohellas, Πλαστικά Θράκης, ΕΥΑΘ, Ικτίνος να ξεχωρίζουν.

Σταδιακά, στην ροή της διολίσθησης και η διαμόρφωση της σχέσης ανοδικών( 52)-πτωτικών (48).

(*) στα 17,1 εκατ. ευρώ στις 15.00' . Τα 1,27 εκατ. με τη μορφή πακέτων σε Εθνική, Alpha Bank, ΕΛΠΕ και Autohellas.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v