Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ωθηση από τράπεζες και Coca Cola στο Χρηματιστήριο

Στα όρια των 880 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές αλλά και την Coca Cola σε ρόλο οδηγού. Στο παιχνίδι και μερική κατοχύρωση θέσεων από τους επενδυτές. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν από τα mid caps.

Ωθηση από τράπεζες και Coca Cola στο Χρηματιστήριο

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά, επαναφορά πάνω από τις 880 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη
στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με την φορά της χθεσινής συνεδρίασης στην Νέα Υόρκη η αρχή σήμερα σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο.
Σε συνέχεια της ανοδικής ανταπόκρισης των αγορών της Ασίας, στην ανακοίνωση πληθωρισμού των ΗΠΑ στο 8,5% καλύτερου των προβλέψεων.

Από τις 4.220 (0,28%) τα futures του S&P500 στην Wall Street, στις 13.707 (0,12%) ο DAX, οριακά χαμηλότερα στις 7.505 ο FTSE100.

Και ελληνικού ενδιαφέροντος η συνεδρίαση στο Λονδίνο, με τη μετοχή της Coca Cola HBC να ενισχύεται έως 3,25% μετά την ανακοίνωση των μεγεθών 6μηνου. Ανοδος κερδών 34,5% και σημαντική η επαναφορά της στοχοθεσίας/εκτιμήσεων για την φετεινή χρήση. Περισσότερες των 330 εκατ. ευρώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές. Από τα 24,10 έως τα 24,37 ευρώ η αντίδραση για τη μετοχή, με αυξημένες συναλλαγές και αποτέλεσμα την ενίσχυση του FTSE25 έως τις 2.134,86 μονάδες.

Συναλλαγές 4,17 εκατ. τα πρώτα 30' της συνεδρίασης Χ3 περισσότερες του αντίστοιχου χθεσινού ημιώρου, ενδεικτικές της "αφύπνισης" αρκετών traders, επενδυτών από τα μέσα και μετά της Τετάρτης.

Εως τις 885 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, σε μία λελογισμένη αντίδραση συνεκτιμώντας τις τοποθετήσεις από χαμηλότερα (850 μονάδες) την αργία της Δευτέρας, με διακριτή τη μερική κατοχύρωση θέσεων.

Κατά 1,60% το θετικό ποσοστό για τον ΓΔ στην εβδομάδα και 11,63% στο μήνα, αφήνοντας-πρακτικά- περιθώριο μερικού "κλειδώματος" αλλά και επανατοποθετήσεων έχοντας ως περιοχή αναφοράς τις 850-855 μονάδες.

Σε Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Εθνική, Mytilineos, Coca Cola, ΔΕΗ, Eurobank, Πειραιώς, ΟΤΕ, Lamda Development η πρώτη 10άδα και στις 10 με μικρότερο-μεγαλύτερο πλεονέκτημα των αγοραστών.

Ικανοποιητική και η ευρύτερη εικόνα της αγοράς, με 57 μετοχές στο "πράσινο" έναντι 18 στο "κόκκινο",
με AVAX, Ικτίνο, BriQ, Papoutsanis, Profile, Fourlis να ξεχωρίζουν από τα mid caps.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v