Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Επιχείρηση... αποκόλλησης με μηδαμινό τζίρο

Κίνηση προς τις 870 μονάδες επιχειρεί ο Γενικός Δείκτης, με τους λιγοστούς επενδυτές να επιδίδονται σε stock picking. Μεικτά πρόσημα στις τράπεζες, αντίδραση για ΔΕΗ, κίνηση υψηλότερα για Viohalco, «σήμα» από ΟΠΑΠ, κινητικότητα σε mid caps.

Χρηματιστήριο: Επιχείρηση... αποκόλλησης με μηδαμινό τζίρο

Με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον η αναμονή για την ανακοίνωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ, στα ευρωπαϊκά, έπρεπε να περάσουν 3,5 ώρες για να φτάσει τα 10 εκατ. ευρώ ο τζίρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στο "πράσινο" η προθεσμιακή αγορά στην Νέα Υόρκη, περιμένοντας την Ουάσιγκτον (σε λίγη ώρα), "γυρίζει" οριακά θετικά ο DAX, ανάλογη εικόνα και για FTSE100, CAC40.

Σε θετικό έδαφος οδήγησαν οι αγοραστές τον ΓΔ μετά τα πρώτα 25'-45 συναλλακτικά λεπτά της συνεδρίασης, με σημείο εκκίνησης τις 858,14 μονάδες. Εστω και με ελάχιστες- συνακόλουθα όχι ενδεικτικές- συναλλαγές 1,5 εκατ. η επιβεβαίωση των 855 μονάδων είχε ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση, σταδιακά, αγοραστών σε blue chips, τραπεζικά χαρτιά και 2-4 συγκεκριμένα mid caps.

Εως τις 866 μονάδες νωρίτερα ο ΓΔ, κατά κάποιο τρόπο "σβήνοντας" τις απώλειες, που κυρίως λόγω των πολιτικών εξελίξεων πυροδότησαν τις πωλήσεις από τα μισά και μετά της Παρασκευής.

Και μπορεί η εφ' όλης της ύλης απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη να συντηρεί το θέμα, εμφανώς όμως χαμηλότερα απ' ότι την ίδια ώρα στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος.

Είχαμε αναφερθεί στην διάγνωση του Dr Money αναφορικά με την συσχέτιση πολιτικού με επενδυτικό ρίσκο, θα επιμείνουμε πως το ζήτημα θα εξακολουθήσει να ρίχνει την "σκιά" του (και ) στην αγορά για κάποιο διάστημα.

Ωστόσο το ουσιαστικό για το χρηματιστήριο είναι η απουσία ξένων, το υποβαθμισμένο ενδιαφέρον που εν μέρει θα πρέπει να αποδοθεί στην θερινή ραστώνη.

Μονόδρομος το stock picking, σε εύρος διακύμανσης λίγο μεγαλύτερο του αρχικού των 2 μονάδων.
Νωρίτερα, για τον ΓΔ κυμαινόταν μεταξύ 858,14-866,23 μονάδων, κάπως υποφερτό για βραχυπρόθεσμες κινήσεις.

Σειρά κυρίως των ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Viohalco να δώσουν περιθώριο για trade, ενώ δευτερευόντως ElvalHalcor, Lamda Development.

Στα πέριξ των 550-555 ο ΔΤΡ σε απόσταση τόσο από την αντίσταση (580) αλλά όσο και από την στήριξη (520) χωρίς προυποθέσεις κίνησης είτε προς τη μία είτε προς την άλλη, με πιθανότερη την συνέχιση της συσσώρευσης μεταξύ 540-560 για τη συνέχεια-αύριο.

Στην Eurobank ο μεγαλύτερος τζίρος- συγκριτικά πάντα- με αγορές στα 0,948 (0,85%).

Σε ανάλογη θέση/απόσταση ο FTSE25 στην περιοχή των 2.080-2.090 μονάδων, με αγορές σε ΔΕΗ (5,885), ΕΥΔΑΠ (7,98), Viohalco (3,77) και ΟΤΕ (16,98), Lamda Development (6,14), ElvalHalcor (1,484), Mytilineos (14,84).

Ενδιαφέρουσα η κίνηση για τον τίτλο του ΟΠΑΠ, που διαμορφώνεται στα 13,28-13,43 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές, εμφανή την απορρόφηση της όποιας προσφοράς από την είσοδο των νέων μετοχών.

Βελτιωμένη η εικόνα σε ευρύτερο τμήμα της αγοράς, με mid caps των AVAX, Cenergy Holdings, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Πλαστικά Θράκης, Profile, Fourlis, Ideal να παρουσιάζουν σχετικό ενδιαφέρον.

Από τις 57 μετοχές με άνοδο-υπέρτερες των 37 με πτώση.

Με μόλις 14 εκατ. νωρίτερα, στις 14.45'

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v