Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση για… stock picking στο Χρηματιστήριο

Ραστώνη στην εγχώρια αγορά με τον ΓΔ αμετάβλητο και τις συναλλαγές στα 34,3 εκατ. ευρώ. Δεύτερη ημέρα ισχυρών κερδών για ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ανοδικά Σαράντης, Εθνική και Viohalco. Πωλητές για ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Στάση για… stock picking στο Χρηματιστήριο

Με την προσοχή στην ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, αύριο Τετάρτη, ενήργησαν σήμερα
οι επενδυτές στα κύρια ευρωπαϊκά.

Αρχικά αγοραστές, στη συνέχεια πωλητές κυρίως όταν "γύρισε" αρνητικά η προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο διευρύνθηκαν οι απώλειες.

Αντιθέτως, στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι long πρόλαβαν, καθώς οι πωλήσεις δεν ξεπέρασαν τα όρια των 855 μονάδων, με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται στις 859,52 (-0,09%).

Συνεδρίαση, που ξεκίνησε μεν υποτονικά-όπως στα κύρια ευρωπαϊκά- με στοχευμένες εντολές για να ενεργοποιηθούν στη συνέχεια οι αγοραστές με κορυφή τις 865,05 μονάδες.

Λίγο ως πολύ αναμενόμενη η εξέλιξη της συνεδρίασης, το stock picking που κατά κύριο λόγο ακολουθήθηκε από τους επενδυτές, καθώς τα στενά εύρη διακύμανσης δύσκολα θα ακυρώνονταν με μέτριες συναλλαγές. Και χωρίς συνολικότερη θετική ειδησεογραφία ή εξελίξεις που να αφορούν ευρύτερα τις διεθνείς ή την εγχώρια αγορά.

Η ανακοίνωση της πώλησης της Three Cents στην Coca Cola HBC ήταν ίσως το κυριότερο σημείο αναφοράς στο πρώτο ημίωρο πριμοδοτώντας αγοραστές στην πωλήτρια IDEAL Holdings. Deal, που σταδιακά "τιμολογήθηκε" και σ' ένα άλλο project που "τρέχει" η Συμμετοχών στον χώρο της Πληροφορικής με την δ.π προς τους μετόχους της ΒΥΤΕ.

Το τελικό 5,41% για τη μετοχή της IDEAL και το 4,15% της ΒΥΤΕ ενισχύουν τον προσέγγιση, πως όπου υπάρχει συμφωνία με ουσία το περιθώριο υπεραξίας αποτυπώνεται ανάλογα.

Στα 23,10 (0,35%) η μετοχή της Coca Cola HBC, σε αναμονή της ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων 6μηνου το πρωϊ της Πέμπτης.

Σε γενικές γραμμές, μέτριου τζίρου η συνεδρίαση- στο ήμισυ του μέσου όρου της προηγούμενης εβδομάδας- με την πρώτη 5άδα επιλογών σε Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Lamda Development, Πειραιώς από την πλευρά των αγοραστών.

Στις 548,78 (0,89%) ο ΔΤΡ, σε αντίθεση με τον FTSE25 που "βάρυνε" στις 2.070,49 (-0,15%) λόγω κυρίως της...ετεροχρονισμένης διόρθωσης για τη μετοχή του ΟΠΑΠ (13,31) αλλά και των πωλήσεων σε ΟΤΕ (16,86), Motor Oil (17,15), ΔΕΗ (5,745).

Συνέχισε ανοδικά στα 1,916 ευρώ η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (νέο τοπικό υψηλό) με αγορές και σε Viohalco (3,62), Sarantis (7,09).

Κινητικότητα στα mid caps κυρίως λόγω IDEAL αλλά με θετικό πρόσημο και για AVAX, Intrakat, Intracom, Πλαστικά Θράκης.

Υπερίσχυσαν οι αγοραστές σε 54 μετοχές έναντι 46 που είχαν πλεονέκτημα οι πωλητές.

Στα 2,38 εκατ. η αξία συναλλαγών με προσυμφωνημένες πράξεις, οι περισσότερες σε τίτλους των Autohellas, Lamda Development.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v