Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profit taking πριν το τριήμερο στο Χρηματιστήριο

Πτωτικά οι βασικοί δείκτες καθώς επενδυτές προτιμούν να κατοχυρώσουν κέρδη πριν από την αργία της Δευτέρας. Στις τραπεζικές μετοχές και δεικτοβαρή blue chips η προσοχή. Σε χαμηλά επίπεδα κινείται η αξία των συναλλαγών.

Profit taking πριν το τριήμερο στο Χρηματιστήριο

Στο "πράσινο" τα ευρωπαϊκά, στο "κόκκινο" το Χρηματιστήριο Αθηνών. Με τα futures του S&P 500 να παραπέμπουν σε "άνοιγμα" από 0,55% υψηλότερα σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο οι long έχουν το πλεονέκτημα.
Μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα, ο εβδομαδιαίος κύκλος θα ολοκληρωθεί με θετικό πρόσημο και στις 3 αγορές.

Με θετικό πρόσημο θα ολοκληρωθεί και για το ΧΑ, μόνο που με την αργία της Δευτέρας (κυρίως) εγχώριοι διαχειριστές "κλειδώνουν" μέρος των θέσεων τους. Με τον ΓΔ να διορθώνει 0,62% στις 877 μονάδες, η απόδοση διαμορφώνεται στο 3,34% σε διάστημα εβδομάδος.

Τι πιο... σύνηθες συνεπώς, για μερική κατοχύρωση προκειμένου να εγγραφεί θετικό πρόσημο σε μετοχικά/μικτά Α/Κ. Ενδεχόμενο, που εκτενώς αναφέρθηκε δις στα σχόλιο μας, του Euro2day.gr με τους συγκεκριμένους να ακολουθούν την πεπατημένη. Ουδεμία έκπληξη.

Η αργία της Δευτέρας στέλνει στο "ταμείο" ορισμένους, διαδικασία που άλλωστε ξεκίνησε από τα μέσα της Τετάρτης. Ωστόσο οι θέσεις είναι περιορισμένες, ενδεικτικό το ότι με την συμπλήρωση μίας ώρας η αξία των συναλλαγών είχε φτάσει τα 4,4 εκατ. Κυρίως σε ΟΠΑΠ, Mytilineos, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Alpha Bank και Πειραιώς στην πρώτη 5άδα.

Με αγορές μόνο σε Mytilineos που με νέα άνοδο στα 15,58 ευρώ σημειώνει μεταβολή 7,67% στην εβδομάδα. Και πωλητές σε ΟΠΑΠ (13,31), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (16,89), Alpha Bank (0,9378), Πειραιώς (1,052).

Στις 565 μονάδες ο ΔΤΡ διορθώνει 1,25% "μετρώντας" ωστόσο άνοδο 5,09% στο ίδιο διάστημα. Ανάλογη εικόνα για τον FTSE 25, με απώλειες 0,85% στις 2.111 σήμερα αλλά με κέρδος 3,23% στην εβδομάδα.

Στις 32/40 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, νωρίτερα στις 11.30'

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v