Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Υποτονικές κινήσεις στη σκιά του φόβου

Σε τεντωμένο σχοινί, ανήσυχη για τη συνέχεια, βαδίζει η εγχώρια αγορά. Περιορισμένες και στοχευμένες εντολές από τους επενδυτές. Στο επίκεντρο η Motor Oil, μετά την ανακοίνωση την Τρίτη θεαματικών αποτελεσμάτων 6μήνου. Χαμηλός τζίρος και rotation.

Χρηματιστήριο: Υποτονικές κινήσεις στη σκιά του φόβου

Πτήση για πληθωρισμό, πτώση για μετοχές. Νέο ρεκόρ με 9,1% στην ευρωζώνη -ιστορικό υψηλό για τη γερμανική οικονομία και πτωτικό γύρισμα για τον DAX στη Φρανκφούρτη. Ιστορικό υψηλό και στην Ιταλία, μικρή επιβράδυνση για Γαλλία, Ισπανία και οριακή κάμψη αλλά στο 11,1% για την Ελλάδα.

Από τους χειρότερους μήνες ο Αύγουστος για τα ομόλογα Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου και σήμερα οριακά πάνω από το όριο του 4% το ελληνικό 10ετές. Στοιχεία και κατάσταση που μάλλον επιτείνουν τη σύγχυση μεταξύ των μελών του δ.σ. της ΕΚΤ, συνακόλουθα για τις τελικές αποφάσεις της Κριστίν Λαγκάρντ σε μία εβδομάδα.

Συνεδρίαση υποτονική, «φτωχή» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τζίρο των 20 εκατ. (*) να αποτυπώνει την αποθαρρυντική απουσία ουσιαστικού επενδυτικού ενδιαφέροντος. Χωρίς ενεργοποίηση νέων επενδυτών, εισροή κεφαλαίων επιπλέον αυτών που μετακυλίονται από ομάδα μετοχών σε ομάδα άλλων μετοχών, η κατάσταση δύσκολα μπορεί ν' αλλάξει. Τελευταία ελπίδα των χρηματιστών το ενδεχόμενο κάποιων εισροών λόγω MSCI, αν και -προσώρας- δεν σημειώνεται σχετική δραστηριότητα.

Με ελάχιστη τιμή για τον Γενικό Δείκτη τις 854,24 μονάδες, οι περιορισμένες και στοχευμένες εντολές από τους επενδυτές.

Στο επίκεντρο η Motor Oil, μετά την ανακοίνωση χθες θεαματικών αποτελεσμάτων 6μήνου και ενημέρωσης σήμερα των αναλυτών. Δίνοντας σημείο εισόδου χαμηλότερα στη χθεσινή συνεδρίαση και συγκεκριμένα τα 18,17 ευρώ ενισχύεται έως τα 18,95 ευρώ. Οριακά χαμηλότερα του τοπικού υψηλού των 18,98 ευρώ.

Στις 2.065 μονάδες ο FTSE25 με βοήθειες -πέραν της ΜΟΗ- από Mytilineos (15,54), ΟΠΑΠ (13,36), Coca Cola HBC (23,20), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (17,80), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (1,748) κ.α.

Κινητικότητα -συγκριτικά πάντα- μεταξύ των τραπεζικών, κυρίως στη μετοχή της Alpha Bank. Με αγορές στο 0,9306 (1,15%), μετά τη γνωστοποίηση της συμμετοχής του Reggeborgh (Invest) με ποσοστό 5,158% στο μ.κ.

Με αγορές στο 1,748 (0,46%) και στη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Αγορές και σε AEGEAN (5,10), ΟΛΠ (15,50), ΑΔΜΗΕ (1,83).

Από τα λιγοστά θέματα συζήτησης-ενδιαφέροντος στην καθ' όλα άνευρη συνεδρίαση, η εμφάνιση των Ολλανδών στο μ.κ. της Alpha Βank, τα οικονομικά αποτελέσματα της ΜΟΗ και πέραν αυτών ουδέν.

Ανάλογο κλίμα και στα mid caps, με κάτι να κινείται σε Attica Bank, Premia ΑΕΕΑΠ, PVMezz, Πετρόπουλος από τις 56 με θετικό πρόσημο.

(*) στις 14:15

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v