Προσεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Σε θετικό έδαφος εν μέσω επιφυλακτικών συναλλαγών ο Γενικός Δείκτης, με την προσοχή στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ. Μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες, κέρδη για ΟΤΕ, ΔΕΗ. Πιέσεις για Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo. Ξεχωρίζει ανοδικά η Viohalco.

Προσεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Προσπάθεια αντίδρασης αλλά με ισχνό αποτέλεσμα στα ευρωπαϊκά, σε ανάλογο ρυθμό οι επενδυτές και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στις εντολές τους, εύλογα με την προσοχή στραμμένη στη Φρανκφούρτη και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, τις όποιες ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ.

Αλλά με εστίαση και στην αυριανή έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Ενέργειας, καθώς νομισματικό και ενεργειακό είναι άρρηκτα συνδεδεμένα για τις αγορές.

Αυξημένη μεταβλητότητα από τα κύρια χαρακτηριστικά της πρώτης και πλέον ώρας συνεδρίασης στη Φρανκφούρτη, με ενδεικτική τη διακύμανση για τον DAX από το αρχικό των 13.008 στις 12.915 και λίγο μετά τις 11:05 στο «κόκκινο» και χαμηλότερα στις 12.902 μονάδες.

Υπό την πίεση και της προθεσμιακής αγοράς της Νέας Υόρκης το «γύρισμα» στα ευρωπαϊκά, συνακόλουθα στην Αθήνα.

Από τις 829,30 αρχικά, με συναλλαγές 3,8 εκατ. σταδιακά περί τις 4-5 μονάδες χαμηλότερα με άλλα 1,8 εκατ. και πρώτη 5άδα εντολών σε χαρτιά των ΟΤΕ, Eurobank, Εθνική, Alpha Bank και ΔΕΗ. Με αγοραστές και στις 5, με αποτέλεσμα την κίνηση του FTSE25 στις 1.985 (0,63%) και του ΔΤΡ στις 526 (1,25%).

Δεύτερη 5άδα μετοχών του δείκτη για Mytilineos, ΟΠΑΠ, Cenergy Holdings με αγορές αλλά και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Jumbo με πωλήσεις.

Στις 62/17 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 81 μετοχές χωρίς μεταβολή.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v