Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ανεβαίνει στις 850 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Ανοδικό το ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει άνοδο άνω του 1%. Ανοδική κίνηση για τις τράπεζες, κέρδη και για Aegean, Viohalco, ElvalHalcor. Ποιοι ξεχωρίζουν από τα mid-small caps. «Τσιμπημένος» ο τζίρος.

Χρηματιστήριο: Ανεβαίνει στις 850 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Δείχνουν να συνεχίζουν ανοδικά τα κύρια Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια και μάλιστα με κέρδη που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα και την κίνηση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, ακολουθεί και ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Στα μέχρι στιγμής χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, η κίνηση των βασικών δεικτών μόνιμα με θετικό πρόσημο, η σχετική ενίσχυση του τζίρου και η συνεχιζόμενη επιφυλακτική εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, αν συνυπολογιστεί η εικόνα βασικών δεικτών και δεικτοβαρών blue chips.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συνεδρίασης, ο τζίρος ξεπερνά τα 12,7 εκατ., από τα οποία τα 3,5 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ), ενώ τα 12 εκατ. αφορούν συναλλαγές στα στενά όρια του FTSE25.

Εν τω μεταξύ, «η Coca Cola HBC (+0,93%) έδωσε mandate σε Citi, Credit Suisse, ING και Société Générale για να διοργανώσουν σειρά συναντήσεων με επενδυτές από σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου. Αναμένεται να ακολουθήσει η έκδοση 3ετούς πράσινου ομολόγου έως 500 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τις συνθήκες στις Αγορές», σύμφωνα με το IFR.

Μένοντας στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, τα μεγαλύτερα κέρδη για ΑΛΦΑ (+3,74%), ΠΕΙΡ (+2,29%), ΑΡΑΙΓ (+2,95%), ΒΙΟ (+3,33%) και ΕΛΧΑ (+3,42%), ενώ με οριακές απώλειες διαφοροποιούνται οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-0,11%), ΕΛΠΕ (-0,58%), ΜΟΗ (-0,33%) και ΟΛΠ (-0,66%).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις ξεχωρίζουν θετικά οι ΕΛΤΟΝ (+7,91%), ΑΣΤΑΚ (+2,59%), ΦΒΜΕΖΖ (+2,70%), ΙΝΤΚΑ (+1,69%) και ΜΟΤΟ (+3,24%).

Πρώτο, τεχνικά, ζητούμενο για τον Γενικό Δείκτη είναι το κλείσιμο υψηλότερα των 866 μονάδων, αλλά και η διεύρυνση του ενδιαφέροντος σε περισσότερους ημερήσιους πρωταγωνιστές.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v