Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραχύβια η ώθηση Λαγκάρντ στο Χρηματιστήριο

Απώλεσε τα κέρδη του ο Γενικός Δείκτης, παρά τη θετική αρχική αντίδραση στην ανακοίνωση της ΕΚΤ για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης. Περιορίζονται τα τραπεζικά κέρδη. Αντιδρά η ΔΕΗ. Πιέσεις για τη μετοχή της Motor Oil.

Βραχύβια η ώθηση Λαγκάρντ στο Χρηματιστήριο

Επιθετική κίνηση της ΕΚΤ, αντανακλαστική/άμεση η απάντηση των αγορών. Κατά 75 μ.β. η αύξηση των επιτοκίων, με την ΕΚΤ να επικαλείται τον υψηλό και επίμονο πληθωρισμό που σύμφωνα με την προσέγγιση των μελών του Δ.Σ θα έχει εύλογη επενδυτική διάρκεια.

Στο 1,25% το (συνολικό) επιτόκιο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για αγορές μετοχών, ομολόγων και έμμεσα
τα νομισματικά - ενεργειακά, μία μέρα πριν από την έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Ενέργειας. Αμεση η κίνηση των επενδυτών από Φρανκφούρτη, Λονδίνο, μέχρι το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στις 12.812 (-0,87%) ο DAX, στις 7.245 (0,15%) ο FTSE100 και στα καθ' ημάς σημαντική ενίσχυση για τον τραπεζικό κλάδο, συνδυαστικά με μικρή υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς.

Στις 540 μονάδες (3,85%) έφτασε ο ΔΤΡ λίγο μετά την ανακοίνωση, ωστόσο μετά από λίγα λεπτά η άνοδος περιορίστηκε στο 1,8%. Στα 3,12 ευρώ η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, στα 0,87 ευρώ η μετοχή της Eurobank, στα 0,89 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank και στα 1,02 ευρώ η Πειραιώς.

Οι συναλλαγές στα 45, εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v