Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτική επάνοδος αγοραστών στο Χρηματιστήριο

Προσεκτική κίνηση προς τις 825 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη. Βοήθειες στην τάση από τη νέα άνοδο για Coca Cola και ΟΤΕ, με κέρδη η πλειονότητα των blue chips. Ανοδος και για τις τραπεζικές μετοχές. Περιορισμένος ο τζίρος.

Προσεκτική επάνοδος αγοραστών στο Χρηματιστήριο

Με θετικό πρόσημο στα ευρωπαϊκά, προς τις 825 μονάδες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης φαίνεται -σύμφωνα με εκτιμήσεις χρηματιστών- να προσβλέπουν όσοι από νωρίς ενεργοποιούνται από την πλευρά των αγοραστών. Η Σύνοδος της Πράγας είναι, για πολλούς, ίσως μία από τις τελευταίες ευκαιρίες της Ευρώπης να δείξει πως μπορεί να λειτουργήσει με γνώμονα την αλληλεγγύη, με ό,τι αυτό θα σημαίνει από Δευτέρα (και) για τις αγορές. Ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν/ανακοινωθούν.

Σε αυτή την προσπάθεια, ειδικότερα των βραχυπρόθεσμων, συνδράμει και η εικόνα της προθεσμιακής αγοράς της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα στη Φρανκφούρτη ο DAX να ενισχύεται προς τις 12.592 (0,60%), με τα futures του S&P500 από λίγο υψηλότερες τιμές.

Στην Αθήνα, το κλίμα διαφάνηκε από την προσυνεδρίαση καθώς το μικρό προβάδισμα των short εξανεμίστηκε από τις πρώτες εντολές που πέρασαν σε μετοχές των Mytilineos, OTE, Εθνική κ.α.

Από τις 822,40 μονάδες, με μικρό ανοδικό κενό, το άνοιγμα της συνεδρίασης, που σταδιακά διευρύνθηκε 3-4 μονάδες υψηλότερα.

Τις εντολές σε Mytilineos, OTE, Εθνική ακολούθησαν ανάλογες σε ΔΕΗ, Πειραιώς, Alpha Bank, Jumbo, Lamda Development, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.α., με τους long να αποκτούν πλεονέκτημα. Για τον FTSE25 έως τις 1.992,43 και για τον ΔΤΡ έως τις 540,23 μονάδες.

Ενθαρρυντικό το ότι -μέχρι τώρα- η αντίδραση εξελίσσεται αρμονικά -ξεκινώντας από τη συνεδρίαση της Πέμπτης- με μερική κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων αποδόσεων -χθες- και επάνοδο αγοραστών σήμερα.

Με χαμηλό τζίρο -μόλις 4,2 εκατ. νωρίτερα (*)- είναι σαφές πως νέα κεφάλαια δεν εισρέουν όπως και επιπλέον επενδυτές, που είναι ένα ζητούμενο προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη ισχύ η ανοδική διόρθωση.

Στις 40/23 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 101 μετοχές χωρίς μεταβολή.

(*) στις 11:15.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v