Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπεί στις 820 μονάδες το Χρηματιστήριο

Σε οριακά θετικό έδαφος ο Γενικός Δείκτης, διαφοροποιείται από τις ευρωαγορές. Μεικτά πρόσημα στις τραπεζικές μετοχές, ξεχωρίζουν Alpha, Εθνική. Αρνητικό γύρισμα για Coca Cola, πιέσεις για ΟΠΑΠ, αγοραστές στον ΟΤΕ, άνοδος για ΤΕΝΕΡΓ.

Ισορροπεί στις 820 μονάδες το Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά, ήπια αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 12.482 (-0,28%) ο DAX, στις 820 (0,21%) ο ΓΔ, με τα futures του S&P500 από 0,42% χαμηλότερα.

Στην Ευρώπη, η προσοχή είναι στραμμένη στην έκτακτη Σύνοδο της Πράγας, στα χρηματιστήρια το ενδιαφέρον στρέφεται και στην ανακοίνωση των στοιχείων για την εργασία στις ΗΠΑ. Το τελευταίο προεξοφλείται πως θα επηρεάσει άμεσα τη στάση των βραχυπρόθεσμων, κυρίως στην αυριανή συνεδρίαση, τελευταία της εβδομάδας. Στις 3.783 μονάδες ο S&P500 με θετική απόδοση 3,92% την πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου. Ανάλογα με τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν, οι επενδυτές θα στραφούν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, καθώς θα επιχειρηθεί η προεξόφληση της στάσης της Fed στο επιτοκιακό/νομισματικό. Στο 2ήμερο 1-2 Νοεμβρίου η συνεδρίαση της Fed.

Διαφοροποιούνται για ακόμη μία συνεδρίαση οι επενδυτές στην Αθήνα κυρίως έναντι της Φρανκφούρτης, συγκλίνοντας περισσότερο με Λονδίνο, Νέα Υόρκη.

Το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στο ταμπλό, με τον FTSE25 στις 1.975 και τον ΔΤΡ στις 535 μονάδες, διατηρώντας το θετικό πρόσημο με 4,30% και 4,22% αντίστοιχα, σε διάστημα εβδομάδος.

Ωστόσο και η σημερινή συνεδρίαση εξελίσσεται με χαμηλό τζίρο, καν 20 εκατ. στις 14:55, ενδεικτικός της αποχής των επενδυτών στην πλειονότητά τους.

Σε ΟΤΕ, Mytilineos, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Jumbo, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, Alpha Bank, ETE, Eurobank, Motor Oil οι περισσότερες συναλλαγές, με τους πωλητές να έχουν μικρό πλεονέκτημα (στις 6 από τις 10).

Διακριτή η προσπάθεια εξισορρόπησης της αγοράς -κυρίως στα large caps-, μετά την ανοδική διόρθωση των τελευταίων ημερών, την επαναφορά του ΓΔ πάνω από τις 800 μονάδες και τη μερική κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων στη χθεσινή συνεδρίαση.

Στα 15,40 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ με αγοραστές, επίσης σε ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (17,74), Alpha Βank (0,8574), Εθνική (3,175).

Στα mid caps πλεονεκτούν οι αγοραστές, με Intracom, ΚΡΙ-ΚΡΙ, BriQ, Ideal Holdings κ.α. να ξεχωρίζουν.
Με 5,50% στο 1,61 ευρώ η μετοχή της Intracom, με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές.

Στα 5,30 (2,20%) της ΚΡΙ ΚΡΙ, με τη διοίκηση να προχωρά σε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Στις 47/56 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, χωρίς μεταβολή 62 μετοχές.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v