Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτικές κινήσεις με μικρό τζίρο στο Χρηματιστήριο

Σε χαμηλούς τόνους η εγχώρια αγορά, αναμένοντας σειρά εξελίξεων από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, που θα δώσουν στίγμα για τη συνέχεια. Υποτονική ροή εντολών σε τράπεζες και blue chips, λόγω έλλειψης «ισχυρών χεριών». Η κίνηση των μετοχών.

Προσεκτικές κινήσεις με μικρό τζίρο στο Χρηματιστήριο

Σε αναμονή των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ και το όποιο αποτέλεσμα της Συνόδου της Πράγας, η προσοχή των επενδυτών στα ευρωπαϊκά.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών δευτερεύον ενδιαφέρον για τη στάση που θα τηρήσει η Fitch όσον αφορά στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, σήμερα το βράδυ. Σχεδόν μηδενικές οι προσδοκίες των long, μετά μάλιστα τη διπλή σιγή των Moody's-DBRS.

Μείζον το ενδιαφέρον για τα στοιχεία εργασίας στην αμερικανική οικονομία, καθώς για μερίδα αναλυτών θα μπορούσε να επηρεάσει την πολιτική της Fed και τις όποιες ανακοινώσεις στη συνεδρίαση της 1-2 Νοεμβρίου.
Νωρίτερα τα futures παρέπεμπαν σε «άνοιγμα» της συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη, από 0,23% χαμηλότερα για τον S&P500, στις 3.747 μονάδες. Μεικτές τάσεις σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, καθώς ο DAX διορθώνει στις 12.438 (-0,28%), σε αντίθεση με τον FTSE100 οριακά υψηλότερα στις 6.997 μονάδες.

Με περισσότερους πωλητές από αγοραστές η προσυνεδρίαση στο ΧΑ, από τις 816,63 μονάδες οι πρώτες εντολές σε Πειραιώς, Motor Oil, Mytilineos, Εθνική, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Alpha Bank, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Eurobank, Autohellas, ΟΠΑΠ, Jumbo κ.α.

Υποτονική η ροή εντολών, ενδεικτικό το ότι 25' μετά την έναρξη η αξία συναλλαγών δεν είχε ξεπεράσει -καν- το ένα (1) εκατ. ευρώ (!), η χαμηλότερη από τις προηγούμενες 4 συνεδριάσεις της εβδομάδας. Εβδομάδα που ως χαρακτηριστικά έχει μείωση της συναλλακτικής δραστηριότητας, ένδειξη της αποχής, έλλειψη ουσιαστικής παρουσίας «ισχυρών χεριών», θυμίζοντας πως στη χθεσινή συνεδρίαση ο τζίρος μετά βίας υπερέβη τα 45 εκατ.

Σε στενότατο -πιο στενό δεν γίνεται- εύρος η διακύμανση για τον ΓΔ, μόλις 2 μονάδων, με τις 814,81 μονάδες «χαμηλό ημιώρου».

Ατονική η εικόνα και για FTSE25 (1.965) και για ΔΤΡ (535), χωρίς κατεύθυνση και ουσιαστικό ενδιαφέρον.
Συναλλακτική άπνοια στην ευρύτερη αγορά, με 109 μετοχές χωρίς μεταβολή (στις 11:00) και περιορισμένες κινήσεις αγοραστών σε Εθνική (3,189), ΔΕΗ (5,435), ΟΤΕ (15,20), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (17,73), ΟΠΑΠ (12,25).
Από τα blue chips, πιεστικότεροι οι πωλητές σε Motor Oil (16,58), πιθανόν λόγω της ανακοίνωσης (από τον Κ. Σκρέκα) για επιβολή έκτακτης εισφοράς σε διυλιστήρια-ΔΕΠΑ για τα κέρδη του 2022.

Στις 35/21 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τις ΠΛΑΙΣΙΟ (2,93), ΚΡΙ-ΚΡΙ (5,48), Intracom (1,64), IDEAL Holdings (3,45) να ξεχωρίζουν από τα mid caps.

Στο 1,62 εκατ. η αξία συναλλαγών στις 11:05.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v