Στάση για ανάσες στο Χρηματιστήριο

Πιο συγκρατημένη η εγχώρια αγορά, με μικτές εντολές από πωλητές-αγοραστές σε πιο βραδύ ρυθμό. Πού εστιάζουν τώρα οι traders, με μετριοπάθεια, μετά τη χθεσινή έκρηξη χαράς.

Στάση για ανάσες στο Χρηματιστήριο

Σε στάση αναμονής τα ευρωπαϊκά, από 0,55% χαμηλότερα τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη.
Οριακή η διακύμανση για τον DAX στις 14.879 μονάδες, μικρές απώλειες 0,07% για τον FTSE100 στις 7.386 μονάδες.

Χαμηλότερες τιμές για πετρέλαιο, αποδόσεις για ομόλογα, αλλά και για τον CBOE Volatility -για πρώτη φορά από την επομένη της εισβολής της Χαμάς-, χαμηλότερα του ορίου των 20 στις 19,56 μονάδες.

Με αυτά εκτός, εντός, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σαφώς πιο συγκρατημένο το ξεκίνημα, με μικτές εντολές από πωλητές-αγοραστές.

Πολύ πιο βραδύς ο ρυθμός των εντολών -ουδεμία σχέση με εχθές-, μετριοπαθείς οι επενδυτές από την προσυνεδρίαση κιόλας.

Στάση που αποτυπώθηκε από τις πρώτες εντολές που πέρασαν στο σύστημα, σε Alpha Bank, Mytilineos, ΟΠΑΠ, Εθνική και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Από τις 1.198,32 με οριακή άνοδο αρχικά και διολίσθηση 2-3 μονάδων στη συνέχεια η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη.

Στα 1,417-1,437 ευρώ εύρος διακύμανσης της Alpha Βank, με διερευνητικές εντολές τόσο σε βάθος όσο και σε ύψος (5 εντολών) και ένα πρώτο κλείσιμο long θέσεων με μετακύλιση σε 552 Συμβόλαια με 0,55% discount.

Προφανής η προσπάθεια κυρίως των traders να «τιμολογήσουν» το fair value, την τιμή προσφοράς της UniCredit. Χρηματιστές σημειώνουν πως θα έπρεπε να είναι σαφέστεροι οι όροι, τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το ΤΧΣ και να μην αφήνεται στην αγορά να τα εκτιμήσει κατά το δοκούν αγοραστών-πωλητών.
Στις 2.958 (0,05%) ο FTSE25, στις 978 (-0,28%) ο ΔΤΡ, με την αξία συναλλαγών στα 3 εκατ., μετά το αρχικό 10λεπτο.

Φυσιολογική η κίνηση βραχυπρόθεσμων να κατοχυρώσουν μέρος υπεραξιών, να ελέγξουν τις διαθέσεις των εν δυνάμει αγοραστών και να συνεχίσουν ανάλογα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v