Χρηματιστήριο: Ανοδικά ο ΓΔ, ράλι για Alpha Bank

Κέρδη που αγγίζουν το 10% για τη μετοχή της Alpha, με τις τράπεζες να επαναφέρουν τον ΓΔ στη ζώνη των 1.180 μονάδων. Πονταρίσματα σε Mytilineos, άνοδος και για ΔΕΗ, Coca Cola.

Χρηματιστήριο: Ανοδικά ο ΓΔ, ράλι για Alpha Bank

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά, στο «πράσινο» η προθεσμιακή αγορά στη Νέα Υόρκη και ισχυρό ανοδικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στο επίκεντρο η Alpha Bank, με την επαναδιαπραγμάτευση της μετοχής να έχει σημάνει συναγερμό από νωρίς στα χρηματιστηριακά γραφεία, καθώς πληροφορίες έκαναν λόγο για προσφορά στο 1,33 ευρώ.

Αποτέλεσμα το ανοδικό χάσμα από το 1,368 ευρώ για τον τίτλο, συνακόλουθα από τις 949,25 για τον ΔΤΡ, που σε χρόνο dt αντέδρασε έως τις 966,47 μονάδες. Σχεδόν συνολική κάλυψη της διαφοράς υψηλού-χαμηλού ημέρας στη χθεσινή συνεδρίαση, εξέλιξη που διευκολύνει κατ' αρχάς τους traders.

Μεγαλύτερος τζίρος εύλογα στον τίτλο της Αlpha Bank, ενδεικτικό το ότι στα 15' είχαν αλλάξει χέρια περί τα 2 εκατ. σε τιμές έως το 1,362 (7,34%), με αποτέλεσμα η αξία συναλλαγών από νωρίς να ξεπεράσει τα 5 εκατ. Η καλύτερη εκκίνηση όσον αφορά σε ροή εντολών-συναλλαγές-τζίρο εδώ και πολλές συνεδριάσεις.

Τα κέρδη για τη μετοχή διευρύνθηκαν στη συνέχεια, ενώ αυτή την ώρα κάνει συναλλαγές στα 1,394 ευρώ με άνοδο σχεδόν 10%.

Το ενδιαφέρον του αρχικού διαστήματος είναι ότι οι εισροές, εξαιρουμένης της Αlpha Bank, αφορούσαν μετοχές-σηματωρούς του δείκτη, με την ΤΙΤΑΝ πολύ ψηλά -για τα δεδομένα της μετοχής-, τη Mytilineos σταθερά με νέα άνοδο 2,28% στα 36,72 ευρώ, τον ΟΠΑΠ στα 15,16 ευρώ, τη ΔΕΗ στα 9,11 ευρώ, τη Motor Oil στα 22,48 ευρώ, την Jumbo στα 25,88 ευρώ κ.α.

Από τις 2.901 έως και 25 μονάδες υψηλότερα ο FTSE25, με οποιοδήποτε «κλείσιμο» για τον δείκτη πάνω από το όριο των 2.900 να ενισχύει τη long τάση, σε διάστημα εβδομάδας.

Χρηματιστές απέδιδαν τις διακριτές εισροές στην ενεργοποίηση ορισμένων «ισχυρών χεριών», ως απόρροια της ξεκάθαρης (υπο)στήριξης των ξένων προς τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. Συνδυαστικά η απόδοση της επενδυτικής βαθμίδας και από τη Standard & Poor's την Παρασκευή με την πολυμερή συμφωνία της UniCredit αποτελούν «ψήφο εμπιστοσύνης», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που θα «τιμολογηθούν» σταδιακά τόσο επενδυτικά όσο χρηματιστηριακά.

Στις 52/23 η σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο στις 10:55, με την αξία συναλλαγών να πλησιάζει τα 10 εκατ. ευρώ.

Συνεχής παρακολούθηση/ροή και από τον Εκηβόλο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v