Χρηματιστήριο: Περνούν από το ταμείο οι traders

Υποχωρεί στη ζώνη των 1.190 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, εν μέσω κινήσεων αποκόμισης κερδών από τους βραχυπρόθεσμους. Στροφή από τράπεζες προς συγκεκριμένα blue chips. «Αλμα» για Motor Oil.

Χρηματιστήριο: Περνούν από το ταμείο οι traders

Με θετικό πρόσημο στα ευρωπαϊκά, με αρνητικό στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Διαφοροποιούνται και σήμερα οι επενδυτές στο ΧΑ έναντι των ομολόγων τους σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, το πιθανότερο στο πλαίσιο ενός περάσματος από το «ταμείο». Ειδικότερα για τους traders η επιλογή ήταν φυσιολογική και αναμενόμενη για αρκετούς, από τη στιγμή που η απόδοση των θέσεών τους σε διάστημα εβδομάδας ήταν ακόμη και διψήφια.

Ούτως ή άλλως και στα ευρωπαϊκά η διακύμανση είναι οριακή, ενδεικτική της στάσης αναμονής που τηρείται από την πλειονότητα των επενδυτών ενόψει των ανακοινώσεων Λαγκάρντ αύριο μεσημέρι και των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Πιθανολογείται το ενδεχόμενο της «παύσης» στις αυξήσεις των επιτοκίων, επαφές ΗΠΑ - Σαουδικής Αραβίας για τη Γάζα και κύμα συστάσεων της Κομισιόν για την ενέργεια διαμορφώνουν τη στάση των επενδυτών. Από κοινού με την ανακοίνωση των μεγεθών τρίτου 3μήνου των τεχνολογικών κολοσσών στη Wall Street.

Στις 14.890 (0,10%) ο DAX, στις 7.405 (0,22%) ο FTSE100, με τα futures του S&P500 από τις 4.259 (-0,29%).

Με αυτή την εικόνα εκτός, εντός δεν φαίνεται να συντρέχουν λόγοι για συνέχιση του χθεσινού ράλι, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που παραμένει άγνωστη η τιμή/προσφορά του ιταλικού ομίλου για το 9% του μ.κ. της Αlpha Bank. Προφανώς θα υπάρξει εκτίμησή της- από αρμόδιο οίκο για λογαριασμό του Ταμείου- αλλά προσώρας οι εντολές δεν ξεπερνούν το 1,45 ευρώ (εχθές-σήμερα).

Στα 1,41-1,437 ευρώ οι εντολές σήμερα, επίπεδα εξισορρόπησης μέχρι νεωτέρας, όπως εκτιμούν αναλυτές.

Περιορισμένης έκτασης κατοχύρωση θέσεων και στις άλλες 3 μετοχές των Εθνικής (5,604), Πειραιώς (2,902), Eurobank (1,528), με συνέπεια η διακύμανση για τον ΔΤΡ να κυμαίνεται μεταξύ 972-984 μονάδων.

Τεχνικά, «κλείσιμο» πάνω από τις 980 μονάδες επιβεβαιώνει τη long τάση του κλαδικού δείκτη.

Διακριτή στροφή από τα τραπεζικά προς συγκεκριμένα blue chips -σηματωρός η μετοχή της Mytilineos (έως τα 37,48 νωρίτερα) αλλά και των ΟΠΑΠ (15,64), ΟΤΕ (13,14), ΔΕΗ (9,315) κ.α.

Στις 2.953 μονάδες ο FTSE25, με οριακά αρνητική φορά σε διάστημα μηνός, συνεκτιμώντας το ότι απομένουν 4 συνεδριάσεις για το «κλείσιμο» του Οκτωβρίου.

Σε αντίθεση με τον FTSE25, ο ΔΤΡ είναι στο συν 1,96% στο ίδιο διάστημα.

Ανεβάζει τον πήχη για Motor Oil-Helleniq Energy η Eurobank Equities, αλλά θετικά ανταποκρίνεται μόνον η πρώτη. Αγορές έως τα 22,90 στη μετοχή της ΜΟΗ.

Θεαματική η αντίδραση για τον τίτλο του ΟΛΠ, απόρροια των ισχυρών αποτελεσμάτων. Το 7,11% στα 21,10 ευρώ είναι το μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου για το χαρτί από τα μέσα Μαρτίου 2022.

Μικρή αλλαγή ισορροπιών μεταξύ αγοραστών-πωλητών, καθώς έχουν αυξηθεί οι δεύτεροι (σε 58 μετοχές) έναντι των πρώτων (42).

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v