Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Προσδοκίες για άνοδο μετά τη Wall

Σχηματισμοί «διπλού πυθμένα» διαμορφώνονται για βασικούς δείκτες από τη Wall μέχρι το ΧΑ. Κατά 5% υψηλότερα ξεκινά ο DAX στη Φραγκφούρτη. Ανοδική αντίδραση δείχνουν τα παράγωγα και η… κάλυψη δανεισμένων μετοχών.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Ο απόλυτος συγχρονισμός των αγορών με την… τεχνική προσέγγισή τους.

Ιδανικός σχηματισμός διπλού πυθμένα με μορφή W χθες στη Wall για τον Dow Jones, με ανάλογη προσπάθεια να έχει επιχειρηθεί νωρίτερα στο ΧΑ.

Στο ΧΑ χαμηλή τιμή καταγράφηκε στις 2.260 μονάδες (10/10) και χαμηλότερη χθες περί τις 30 μονάδες πιο κάτω.

Δεδομένης της εικόνας που παρουσιάζει από νωρίς το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, όπου ο DAX ξεκινά ανοδικά κατά 5%, θεωρείται πολύ πιθανός ο συγχρονισμός και του ελληνικού χρηματιστηρίου με την τάση των ευρωπαϊκών.

Ούτως ή άλλως μέσα σε δύο συνεδριάσεις έχουν χαθεί μερικά δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίηση των τραπεζικών ομίλων, με την Alpha Bank να γράφει απώλειες 20% (έχασε περίπου 1,1 δισ. ευρώ).

Τρίτη Παρασκευή του Οκτωβρίου σήμερα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα παράγωγα τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, καλύφθηκε υψηλός αριθμός θέσεων πώλησης σε χαμηλές τιμές για τον FTSE (μέχρι τις 1.210 μονάδες), ενισχύθηκε ο δανεισμός μετοχών, αλλά και η κάλυψη άλλων θέσεων (χαρακτηριστικότερη περίπτωση του MIG) με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για σήμερα.

Με οδηγό την τεχνική προσέγγιση εκτιμούμε πως η σημερινή συνεδρίαση μπορεί να αποτελέσει επιβεβαίωση των όσων παρακολουθούν και βραχυπρόθεσμα τις αγορές.

Πρώτος στόχος για σήμερα η άμεση προσέγγιση και υπέρβαση των 2.310 μονάδων… και βλέπουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v