Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στοίχημα η τεχνική αντίδραση για το ΧΑ

Σε μία καθαρά τεχνικής μορφής κίνηση και λόγω λήξης 6μηνου, ποντάρουν ορισμένοι παίκτες μέχρι το τέλος του μήνα. Κλειδί τα 18 ευρώ για την ΕΤΕ, το ενδεχόμενο περαιτέρω…καλλωπισμού συμμετοχικών και λοιπών χαρτοφυλακίων.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Στοίχημα με τις 1.140-1.145 μονάδες βάζει μερίδα αναλυτών, βραχυπρόθεσμων παικτών που θεωρεί εφικτή τη συντήρηση της τάσης για τον Ftse20.

Κάτι η προσπάθεια θεσμικών, διαχειριστών και εμπλεκόμενων να διαμορφώσουν καλύτερες αποτιμήσεις ή να εγγράψουν υπεραξίες λόγω της επικείμενης λήξης εξαμήνου, κάτι η ολοκλήρωση του πρώτου πτωτικού κύματος, λίγο η επιφυλακτικότητα των ξένων αγορών θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν αυτές τις εκτιμήσεις.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2.199,11 μονάδες, ο Ftse20 έκλεισε χθες οριακά πάνω από τις 1.120 μονάδες αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας κίνησης άλλων 20-25 μονάδων, στην Wall ο Dow Jones διαμορφώθηκε ακριβώς στις 8.300 και ο S&P 500 οριακά υψηλότερα των 900 μονάδων.

Και πριν από λίγο στη Φραγκφούρτη τα Συμβόλαια του DAX παρέπεμπαν σε μικρή (-0,25%) υποχώρηση του δείκτη.

Για τις αγορές, για το ΧΑ θα εμμείνουμε στην εκτίμηση μας για διάχυτη επιφυλακτικότητα, έλλειψη θετικών καταλυτών και ολοκλήρωση(όπως η τεχνική προσέγγιση δείχνει) ενός βιαίου ανοδικού κύκλου (από τα χαμηλά του Μαρτίου).

Τελευταία (στις 19/6) ο Θανάσης Σταυρόπουλος αναφέρονταν σε ένα πιθανό ΄΄φτιασίδωμα λόγω λήξης εξαμήνου΄΄ , στις ευρωπαικές αγορές είναι εμφανής η προσπάθεια που καταβάλλεται, ενώ και στο ΧΑ ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν ανάλογα.

Εάν ακολουθήσουμε, βραχυπρόθεσμα, αυτή την προσπάθεια θεωρώντας πως έχει πιθανότητες …ευόδωσης, θα πρέπει να περιμένουμε (και να ποντάρουμε) σε κατά τι υψηλότερες τιμές για την Εθνική, τις ΔΕΗ,ΟΠΑΠ και ΟΤΕ αλλά και μετοχές εταιρειών όπως Μυτιληναίος, Αστήρ, Frigoglass, J&P Αβαξ, Ιντρακόμ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ , Folli-Follie, Βωβός, ΑΕΓΕΚ, ΕΛΒΑΛ, Ελληνικά Πετρέλαια και ακόμη ορισμένων από μία ευρύτερα εννοούμενη ομάδα εισηγμένων.

Για τον Ftse20 φαίνεται, πως προσώρας ο πτωτικός κύκλος που ξεκίνησε από τα υψηλά των 1.271 μονάδων ολοκληρώθηκε περί τις 200 μονάδες χαμηλότερα ενισχύοντας την τεχνικότητα αυτού του σημαντικού μέρους της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Κυρίως των τραπεζών, που κρίνοντας από τις συναλλαγές των τελευταίων συνεδριάσεων σε Eurobank, Alpha Bank αλλά και ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Ελ.Πε, Κύπρου κ.α. μπορεί να ΄΄κρύβει΄΄ μία μικρή αντίδραση. Καθαρά τεχνικής μορφής και τίποτε περισσότερο ικανής όμως να ωθήσει τον 20άρη προς την περιοχή των 1.140-1.145 μονάδων (για ακόμη μία φορά).

Ακόμη μία κίνηση, που θα μας δείξει εάν ακολουθεί άμεσα ένας επόμενος πτωτικός κύκλος (προς τις 2.050 μον΄για τον Γενικό Δείκτη) ή μία φάση σταθεροποίησης σε επίπεδα πάνω από τις 2.100 μονάδες. Μία ζώνη τιμών, που άντεξε τις προηγούμενες ημέρες και…έδωσε αρκετές χαμηλές τιμές (πυθμένες) με ελάχιστη τις 2.100,5 μονάδες στη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v