Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΔΕΗ κρατά το Γ.Δ. στις 2.200 μονάδες

Η ΔΕΗ συντηρεί την τάση για τον Γ.Δ. και τον FΤΣΕ 20 απορροφώντας τις πιέσεις που ασκούνται κυρίως σε Εθνική και Alpha Bank. Βοήθειες από Eurobank, Marfin Popular, ΕΛΠΕ, Τιτάν, Ελλάκτωρ, αλλά και 3Ε.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Μία ΔΕΗ, μέχρι τώρα, φτάνει. Το 5,4% της μετοχής που αντιδρά προς τα 15,5 ευρώ δίνει…τάση στον Ftse 20 απορροφώντας σε μεγάλο βαθμό την πίεση που δέχεται η Εθνική (ακριβώς στα 19,5 ευρώ) και δευτερευόντως η Alpha Bank.

Βεβαίως ο Γενικός Δείκτης συντηρείται πέριξ των 2.215 μονάδων-έχοντας κάνει νωρίτερα χαμηλό στις 2.201 μονάδες- ενώ ο Ftse 20 διορθώνει μόλις 0,2% (1.122 ) έναντι των άλλων δύο βασικών δεικτών FT που κρατούν συγκριτικά καλύτερα.

Ο τζίρος μάλλον μέτριος, και θα παρατηρούσαμε πως για ακόμη μία… πονηρή πτωτική για τράπεζες συνεδρίαση, συγκρατημένος κάτι που θα μπορούσε να προσμετρηθεί ως ενθαρρυντική ένδειξη.

Τουλάχιστον, όσον αφορά στην Εθνική, όπου οι συναλλαγές έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο τεμάχια (αξίας 22,2 εκατ. ευρώ) η σχέση πωλητών-αγοραστών είναι μάλλον ελεγχόμενη. Θα δείξει όμως, καθότι το εγχείρημα της Εθνικής είναι ακόμη στα αρχικά βήματα.

Μετοχές εταιρειών όπως ΕΛΠΕ (7,15 ευρώ), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (5,56 ), Τιτάν (19,2 ), 3Ε (14,88) αλλά και Eurobank (7,54), Marfin Popular (2,1 ευρώ) συντηρούνται σε φορά ανοδικής αντίδρασης, κρατώντας εν μέρει σε σχετική ισορροπία τον 20άρη.

Και αν στην Εθνική οι πωλήσεις και η πίεση έχουν μία λογική εξήγηση, αρνητικά υποδέχεται η αγορά το -2,2% της Alpha Bank, ενώ χαμηλότερα πιέζονται και Πειραιώς, Κύπρου, όπως και το ΤΤ.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές ελαφρώς σε βάρος των πρώτων, με περίπου 70-75 μετοχές να αντιδρούν ανοδικά και περίπου 90 στο…κόκκινο. Από το υπόλοιπο της αγοράς Ιντρακόμ στα 1,62 ευρώ (με 5,5%) και Forthnet στα 1,96 (3,8%) συνεχίζουν ανοδικά, ενώ ακολουθούν ΑΝΕΚ στα 0,97 ευρώ, Ιλυδα στα 0,95 ευρώ, Τεχνική Ολυμπιακή-Μοχλός, Profile στα 0,99 ευρώ και ακόμη λίγων μετοχών αυτής της κατηγορίας.

Για τη συνέχεια ενδιαφέρον, εύλογα παρουσιάζει η μετοχή της Εθνικής δεδομένης της εκτίμησης χρηματιστηριακών κύκλων πως σταδιακά ενδέχεται να αυξηθεί η προσφορά "δανεισμένων τίτλων΄΄ αν και οι αγοραστές (κυρίως ξένοι) στηρίζουν εμφανώς το εγχείρημα της ομάδας Αράπογλου.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να ειδωθεί και η τελευταία έκθεση της HSBC (θεωρεί την Εθνική κορυφαία-επιλογή ως προς την κεφαλαιακή επάρκεια σε πανευρωπαικό επίπεδο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v