Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από νέα κορυφή η Εθνική οδηγεί υψηλότερα το ΧΑ

Σε νέα υψηλά οδηγείται η Εθνική Τράπεζα, που «δένει» τα 20 ευρώ. Τις 1.200 μονάδες «δένει» ο 20άρης, τη στιγμή που ανταποκρίνονται άμεσα όλο και περισσότερες μετοχές από τη μεσαία – χαμηλότερη αποτίμηση.

Ανοδικά ξεκίνησε η συνεδρίαση με τους δύο βασικούς δείκτες να συντηρούνται στη βραχυπρόθεσμη φορά τους.

Ο Γενικός Δείκτης αντιδρά μέχρι και 1,1% υψηλότερα προς τις 2.535 μονάδες, παραμένει δηλαδή μέσα στο κανάλι που μπορεί να τον φέρει προς τις 2.350 – 2.370 μονάδες.

Η εν λόγω περιοχή αποτελεί τον πρώτο στόχο, όπου κατά την εκτίμηση αναλυτών θα πρέπει να προσεγγιστεί και να μετρηθούν εκ νέου οι διαθέσεις κυρίως των πωλητών, αλλά και των αγοραστών.

Σε ανάλογη φορά συντηρείται και ο FTSE 20, που φαίνεται να «δένει» τις 1.200 μονάδες, τουλάχιστον σε αυτή τη βραχυπρόθεσμη φάση της αγοράς.

Εδώ στόχος παραμένουν τα υψηλά των 1.271 μονάδων, ο δείκτης κυμαίνεται στις 1.215 και η σχέση πωλητών – αγοραστών για μετοχές του δείχνει μέχρι στιγμής ισορροπημένη.

Η μετοχή – κλειδί της αγοράς περνά την κορυφή των 20 ευρώ, καθώς η Εθνική Τράπεζα πιάνει πλέον τα 20,20 ευρώ, αντιδρώντας μέχρι και 1,2% υψηλότερα.

Η συμπεριφορά της επηρεάζει, όπως είναι εύλογο και αναμενόμενο, τις υπόλοιπες τραπεζικές και την πλειονότητα των τίτλων του 20άρη.

Ενδεικτικά η μετοχή της Τιτάν αντιδρά κατά 3,90% στα 20,78. Το ενθαρρυντικό είναι πως ένα μεγάλο μέρος της αγοράς αντιδρά με τη σχέση ανοδικών προς καθοδικές να διαμορφώνεται σε καλό επίπεδο.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο είναι Σέλμαν 17,86%, Βαρδας 8,57%, Καραμολέγκος 8,49%, Ελφίκο 8,33%, Αφοι Κορδελλου 7,81%, Ντιονίκ 7,04%, Ξυλεμπορία 6,85%.

Για τη συνέχεια, πολλά θα εξαρτηθούν από την πιθανή διάθεση των εν δυνάμει πωλητών, να κατοχυρώσουν μέρος των θέσεών τους, κερδοφόρων ως επί τω πλείστον και την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως και η ζήτηση είναι αξιόλογη, καθώς βασικοί δείκτες, μετοχές είτε έχουν υπερβεί είτε βρίσκονται σε φάση ανοδικής διάσπασης σημαντικών αντιστάσεων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v