Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τράπεζες κερνούν, τράπεζες... πίνουν

Με τις τράπεζες σε νέα υψηλά και τις λοιπές τραπεζικές δυνάμεις να συνδράμουν στην προσπάθεια της Εθνικής θα δοθεί μάχη για να κερδηθούν σήμερα οι 1.465 μονάδες για τον FΤSE 20.

Τράπεζες. Να μπει κανείς ή να μη μπει…διερωτάται πολύ εύστοχα σήμερα ο Dr. Money. Για να συμπληρώσει ο Γιώργος Α. Σαββάκης…γιατί εκτοξεύονται οι τιμές στόχοι για τις μετοχές του κλάδου.

Επί της ουσίας οι καλοί συνάδελφοι δεν κάνουν τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο από το να θέτουν το ερώτημα επί του τύπου των ήλων σε μία αγορά, που ακολουθεί συγχρονισμένα τον κυματισμό των ξένων.

Ακριβώς όπως ξεκίνησε από τα χαμηλά του Μαρτίου και με αιχμή-μονότονα- τις τράπεζες. Και για να γινόμαστε συγκεκριμένοι με μπροστάρη την Εθνική Τράπεζα. Μπορεί την εμμονή μας αυτή προς την Εθνική, όλους αυτούς τους μήνες, να την πληρώσαμε με…χλεύη.

Με…λοιδωρίες ακόμη και με υπονοούμενα πως και ο Γελαντάλις μπήκε στο pay roll της Κοτζιά.

Μάλιστα…τι ποιο εύκολο να εστιάζουμε στο δέντρο και να χάνουμε το δάσος, την ουσία, που δεν είναι άλλη από την υψηλότατη στάθμιση της Εθνικής στην διαμόρφωση του FTSE 20 του Γενικού Δείκτη. Ας είναι.

Εμείς θα συνεχίσουμε, από τούτο εδώ το μετερίζι-που απλόχερα μας εμπιστεύονται οι άνθρωποι του euro2day να ασχολούμαστε με τα τετριμμένα, να τραβάμε τις…γραμμούλες μας(πόσοι δεν λοιδώρησαν την τεχνική προσέγγιση φίλων όπως ο zelis677, eZMarket, του φίλου serraios ή του Δημήτρη Γονιδάκη και του Στέφανου) να εμμένουμε σε Εθνική και τράπεζες και να επιχειρούμε να είμαστε "μέσα στον κυματισμό".

Στα λίγο πιο χαμηλά στα λίγο πιο ψηλά, νομίζουμε, πως δεν έχει και τόση σημασία. Με αυτές τις…γραμμούλες συνεχίζουμε καθότι παραπέμπουν ξεκάθαρα σε "σχηματισμούς κορυφής" αλλά με ανοιχτό συνάμα το ενδεχόμενο ακόμη ενός κύκλου.

Όπως σημειώνει εύστοχα ο φίλος Δημήτρης "είμαστε μέσα σε ένα κύμα, που είναι μέρος της σειράς από την 3η Σεπτέμβρη. Και στο κομμάτι της που ξεκίνησε από την 05 και 06 Οκτώβρη. Εκείνη την ημέρα συμπληρώθηκαν επτά μήνες και ο δείκτης ξεκίνησε το τρίτο κομμάτι αυτής της σειράς. Διαφαίνεται ότι είναι το πέμπτο και καλό".

Εμπιστευόμαστε τον διορατικό αναλυτή Γονιδάκη και κρατάμε το τελευταίο από την εκτίμηση του. Εμμένουμε άλλωστε εδώ και καιρό για την προσέγγιση των 26,5-27 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, στην υπεραπόδοση της Alpha Bank στην χαμηλή αξία της Marfin Popular όταν κυμαίνονταν στα 2,48 ευρώ πριν από περίπου 30 ημέρες, στην ανάγκη της Eurobank να φτιάξει καλύτερη αποτίμηση.

Εμμένουμε όμως και στην υπενθύμιση της τακτικής ισχυρότατων επενδυτικών-επιχειρηματικών πόλων που από τα χαμηλά του Μαρτίου συγκέντρωναν σαν τα…μερμήγκια μετοχές των Μυτιληναίου - Ελλάκτωρ - ΓΕΚ Τέρνα, εκείνων των εφοπλιστών που εμπιστεύονταν στα χαμηλά-απαξιωτικά επίπεδα εταιρείες των Φουρλή, Folli Follie, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια και μίας 15-20άδας ακόμη.

Για αυτά και για πολλά περισσότερα διατηρούμε αυξημένη την προσοχή μας ακολουθώντας όμως και αυτόν τον κυματισμό, που δημιουργούν διεθνώς τα πολύ μεγάλα σπίτια, το ίδιο το Σύστημα.

Μέχρι που, θα πείτε…μέχρι να έχουμε ξεκάθαρο σήμα ολοκλήρωσης από μπάρα ημερήσια ή κάποια νευραλγική διάσπαση που μέχρι τώρα δεν βλέπουμε, που θα συμπλήρωναν οι θιασώτες της τεχνικής ανάλυσης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v