Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Μάχη για να μη χαθούν οι στηρίξεις

Χωρίς δέλεαρ, κίνητρα και προυποθέσεις μόχλευσης το ΧΑ θα "παλέψει" για να αποφευχθεί η περαιτέρω απαξίωση εισηγμένων. Ελάχιστα υψηλότερα των κύριων στηρίξεων οι βασικοί δείκτες.

Ελλείψει κινήτρων το ΧΑ υποχωρεί χαμηλότερα. Στις 1.716 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 839,5 ο FΤ 20 με τις τράπεζες σε κλίση και την Εθνική στα 11,31 ευρώ.

Αμφίσημο το κλίμα και στα ξένα χρηματιστήρια με "βαρίδι τις τράπεζες και την Cisco στην Wall" σε μία συγκυρία, που όλο και περισσότεροι insiders είτε στηρίζουν τις εταιρείες τους είτε ενισχύουν τις θέσεις τους.

"Μαραθώνιος…" ούτως ή άλλως και επίπονη η διαδικασία με ορατό το ενδεχόμενο επιβεβαίωσης του καθοδικού σεναρίου, από τη στιγμή που το "πτωτικό σπηράλ στη…Σοφοκλέους" (σχόλιο 8/5) εξελίσσεται.

Στο ΧΑ είναι φανερό, πως δίνεται μάχη να μην χαθούν άμεσα ή βίαια περιοχές στήριξης προκειμένου ο κυματισμός να αναπτυχθεί ελεγχόμενα και φυσιολογικά.

Ωστόσο η διαγραμματική απεικόνιση των βασικών δεικτών είναι ξεκάθαρη και παραπέμπει σε διόρθωση με ενδιάμεσες αντιδράσεις. "Πλοηγός" σε αυτή την πορεία τα χαμηλά του Γενικού Δείκτη στις 1.621-1.625 μονάδες, τις 791-793 για τον 20άρη στις 5 και 7 του μήνα δηλαδή την περίοδο που σημειώνονταν χαμηλές τιμές για την Εθνική στα 10,3-10,4 με ελάχιστη στα 10,04 ευρώ στις 5 Μαίου.

Αυτός θα πρέπει, λογικά, να είναι ο… ορίζοντας μας για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, καθώς απουσιάζουν το δέλεαρ μίας μόχλευσης, το καλό κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια και κάποιο κίνητρο από την εγχώριο αγορά.

Απεναντίας είναι θλιβερό, που η μετοχή του ΟΤΕ υποχωρεί σε νέο χαμηλό χωρίς ουδείς να ενδιαφέρεται και να αισθάνεται υπεύθυνος να εξηγήσει στους λοιπούς μετόχους το συντελείται στον Οργανισμό.

Σήμερα γίνεται η συνάντηση Γ.Παπακωνστνατίνου-Π. Βουρλούμη για Νέα Υόρκη, ΓΣ, εργαζόμενους ενώ σε άρθρο της Αριστέας Μπουγάτσου γίνεται λόγος για "… προώθηση του δεξιού χεριού του Βουρλούμη στον ΟΤΕ".

Σε αυτή την συγκυρία καλοδεχούμενη θα ήταν η "εμφάνιση" κάποιου joker ικανού να δημιουργήσει προυποθέσεις μόχλευσης σε ένα μέρος της αγοράς.

Ειδάλλως η εκτίμηση του Στέφανου Κοτζαμάνη "προς χρηματιστήριο… βασικών μετοχών" ενδέχεται να δικαιολογεί την πρόταση του ΣΜΕΧΑ για μείωση της διάρκειας συνεδρίασης κατά δύο ώρες. Άψογα...

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v