ΧΑ: Οι αντιδράσεις... κόβουν τον ενθουσιασμό

Χάνουν τον αρχικό τους ενθουσιασμό οι λιγοι αγοραστές στο ΧΑ, λόγω και των αντιδράσεων των βουλευτών για το Μεσοπρόθεσμο. Το θετικό πρόσημο του δείκτη συντηρείται από Alpha, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ. Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Forthnet.

Παρά το γεγονός ότι τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δείχνουν να κρατούν το μεγαλύτερο μέρος των αρχικών κερδών, η Σοφοκλέους -λόγω και των αντιδράσεων των βουλευτών στο Μεσοπρόθεσμο- σταδιακά χάνει βηματισμό, δείχνει να εκτονώνεται ο ενθουσιασμός της πρώτης ώρας και το πλέον ανησυχητικό είναι ότι έχουν κατεβάσει σημαντικά ρυθμό οι συναλλαγές

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν τις 14:00, ο τζίρος μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 32 εκατ. ενώ η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών έχει μειωθεί στο 2 προς 1.

Αρκετά «κόκκινα σημάδια» στο ταμπλό του 20άρη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και έτσι με αρνητικό πρόσημο κινούνται Βιοχάλκο, Coca Cola, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Αξιοπρόσεκτο επίσης το γεγονός ότι ο τίτλος του Ελλάκτωρα έχει απολέσει όλα τα αρχικά κέρδη που ξεπερνούσαν τις 4 ποσοστιαίες μονάδες και έχει γυρίσει αμετάβλητος όπως και αυτός της MIG. Τουλάχιστον άξιο λόγου το +5,05% για την μετοχή της Alpha Bank, κέρδη μεγαλύτερα του 3% για την Αγροτική και της τάξεως του 2% για Εθνική και Eurobank, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδες κινούνται MPB, Πειραιώς και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σαφώς χαμηλότερης έντασης η κινητικότητα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση όπου ξεχωρίζει μακράν η μετοχή της Forthnet, τόσο από πλευράς κερδών όσο και από πλευράς όγκου συναλλαγών.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης δεν είναι απλά ο δείκτης να κλείσει με θετικό πρόσημο, αλλά να προσπαθήσει να κινηθεί προς το υψηλό ημέρας, πράγμα που δεν φαίνεται καθόλου εύκολο με το τζίρο να κατεβάζει τόσο πολύ ρυθμούς

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v