Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Mετρημένες" κινήσεις στη Σοφοκλέους

Σε κινήσεις τακτικής, εν όψει eurogroup, περιορίζονται στο Χ.Α. Στα επίπεδα των 815-820 μονάδων κινείται ο ΓΔ, που σημειώνει μικρή πτώση. Κέρδη για Coca Cola. Τσιμπάνε τα γαλλικά ομόλογα μετά την υποβάθμιση Moody’s.

Σταθεροποιητικές τάσεις διατηρούνται στο Χ.Α., καθώς βασικοί δείκτες και μετοχές σημειώνουν μικρές είτε αρνητικές είτε θετικές αποκλίσεις.

Με συναλλαγές περίπου 43 εκατ. ευρώ, στις 16.30 ο μεν Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,86% στις 813 μονάδες, ο δε FTSE-20 υποχωρεί κάτω από τις 290 μονάδες

Με την Εθνική να υποχωρεί κατά 4,2%, την Alpha Bank  να εμφανίζει απώλειες 5% και την Πειραιώς να υποχωρεί 5,3%. Σε απώλειες γύρισε και η Eurobank.

Από τον 20άρη ανοδικά επέμεναν πριν από λίγο Coca Cola, ΕΛΠΕ, Motor Oil και ΟΠΑΠ.

Σε αυτήν τη φάση της αγοράς ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιριών, με ξένους και εγχώριους οίκους να δίνουν τις τιμές-στόχους.

Σε ό,τι αφορά τις εκθέσεις των αναλυτών στα 5,9 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για την Jumbo η IBG. Ο ίδιος οίκος προβλέπει 51,7 εκατ. ευρώ για τη Μέτκα στο εννεάμηνο.

Η Eurobank Equities χαμηλώνει στα 4,9 ευρώ την τιμή-στόχο για τη Frigoglass, ενώ η  SocGen βλέπει πτώση 43% στα EBITDA του Q3 των Ελληνικών Πετρελαίων. Για τον ΟΠΑΠ η Credit Suisse προβλέπει πτώση 20% για το ίδιο τρίμηνο.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση δεν έχει αλλάξει θεαματικά η εικόνα των μετοχών-σηματωρών. Με σχετικά αυξημένες συναλλαγές ΓΕΚ Τέρνα, Intracom, Σιδενόρ, Τέρνα Ενεργειακή, Υγεία, Fourlis.

Στις διεθνείς αγορές, η υποβάθμιση της Γαλλίας από τη Moody’s έχει ήδη τις πρώτες συνέπειες.

Υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων,
με αναλυτικά στοιχεία σε σχετικό θέμα του euro2day.gr. Νωρίτερα, στο χρηματιστήριο του Παρισιού ο CAC 40 υποχωρούσε κατά 0,21% στις 3.432 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v