Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 13 2006

Κεραμεία Αλλατίνη: Θέλει υπομονή το ζήτημα…

Από τα τέλη Ιουλίου, η μετοχή της Κεραμεία Αλλατίνη έχει κερδίσει γύρω στο 60%.

Μη φανταστείτε όμως ότι τα αποτελέσματα της εταιρίας ήταν εντυπωσιακά στο εξάμηνο: τζίρος μόλις 170 χιλιάδες ευρώ, ζημίες 1,23 εκατομμύρια…

Και παρά τα τόσο δυσμενή αποτελέσματα, η μετοχή διαπραγματεύεται κατά… 50% πάνω από τη λογιστική της αξία, με βάση τις λογιστικές καταστάσεις της 30ής Ιουνίου.

Η εταιρία διαθέτει ένα εργοστάσιο κεραμοποιίας που έχει διακόψει (προς το παρόν, ισχυρίζεται η διοίκηση της εταιρίας) τη λειτουργία του.

Άρα λοιπόν, τι προσδοκίες να έχει κάποιος όταν σήμερα οδηγεί σε τόσο μεγάλες ζημίες την εταιρία; Αφήστε καλύτερα.

Η εταιρία διαθέτει και δύο ακίνητα που θέλει να τα εκμεταλλευτεί. Το πρώτο είναι ένα οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων στην περιοχή Βότση του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου προορίζεται να χτιστεί ένα συγκρότημα αστικών κατοικιών.

Το δεύτερο –και κατά πολύ σπουδαιότερο- είναι το παλιό ακίνητο της Κεραμοποιίας Αλλατίνη στο Χαριλάου Θεσσαλονίκης (87,5 στρεμμάτων). Η αξιοποίησή του –κάτω από προϋποθέσεις- θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά κέρδη.

Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει σήμερα το αν -και πότε- θα ξεκινήσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της εκμετάλλευσης των δύο ακινήτων, καθώς η εισηγμένη δεν διαθέτει ακόμη τις απαιτούμενες άδειες και διοικητικές εγκρίσεις.

Συμπερασματικά λοιπόν, η Κεραμεία Αλλατίνη βασίζει την τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της κυρίως στην ένταξη στο Σχέδιο Πόλεως του ακινήτου της στο Χαριλάου, ακινήτου που επιδιώκει να αξιοποιήσει εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.

Η διοίκηση πάντως της εταιρίας δείχνει αισιόδοξη. Τι σημαίνει αυτό; Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμά ότι θα γίνει ανοιχτός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συνταχθούν μελέτες ένταξης των συγκεκριμένων ακινήτων στον ευρύτερο πολεοδομικό διαγωνισμό και να καθοριστούν οι χρήσεις αυτών.

Αφού γίνει αυτό, θα πρέπει μετά να εκπονηθούν οι μελέτες και αφού γίνει αυτό, να αποφασιστούν οι χρήσεις των οικοπέδων.

Πάνω τώρα (ή καλύτερα τότε) σ’ αυτές τις χρήσεις, θα πρέπει να προσαρμοστούν οι αναπτυξιακές μελέτες που θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη των ακινήτων.

Και φυσικά θα πρέπει να βρεθεί και ο χρηματοδότης του όλου project.

Όπως καταλάβατε, στην καλύτερη περίπτωση, θέλει πολλή… υπομονή το ζήτημα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v