Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 13 2006

ΠΑ.ΠΕΙ. - ΟΛΠ: Πρωτοβουλίες προς... μίμηση!

Ποτε πότε αξίζει να ασχολούμαστε με ορισμένες αξιέπαινες πρωτοβουλίες.

Όσοι ασχολούνται με τα ακαδημαϊκά, εύκολα μπορούν να καταλάβουν την ανάγκη που υπάρχει για διασύνδεση των οικονομικών σπουδών με την τεχνολογία, αλλά και για σωστό marketing, ακόμη και ενός δημόσιου ”αγαθού”.

Στην κατεύθυνση αυτή το Πανεπιστήμιο Πειραιώς πρωτοπόρησε, απευθύνοντας ένα... ηλεκτρονικό καλωσόρισμα στους νεοεισαχθέντες στη σχολή φοιτητές.

Το DVD που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του καθηγητή κ. Ν. Φίλιππα και διανεμήθηκε στους ”rookies”, περιλαμβάνει μια ”ζωντανή” παρουσίαση του Πανεπιστημίου και των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων του, δύο σύντομους χαιρετισμούς από καθηγητές, μια παρουσίαση της ίδιας της πόλης του Πειραιά και -το κυριότερο- συνεντεύξεις από αποφοίτους του ΠΑ.ΠΕΙ., όπου εξηγούν τι τους προσέφερε η σχολή στη σταδιοδρομία τους μετά την αποφοίτηση.

Στο ταινιάκι, ”παρεμβαίνει” και ο πρόεδρος του ΟΛΠ, κ. Δημήτρης Σαμόλης, εξαίροντας τη συμβολή του Πανεπιστημίου στην προσπάθεια του οργανισμού να απεξαρτηθεί από το Δημόσιο, έχοντας ”πλήρως επαγγελματικό πνεύμα και με business plan που βασίζεται στην εταιρική διακυβέρνηση”.

Εμείς να πούμε συγχαρητήρια και στους δύο φορείς - αν και για εκ διαμέτρου... αντίθετους λόγους:

Στο ΠΑ.ΠΕΙ. γιατί προσπαθεί να δώσει πρόσθετη ”αξία” σε ένα δημόσιο αγαθό, όπως η δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, και στον ΟΛΠ όχι μόνον γιατί στήριξε αυτή την πρωτοβουλία, αλλά και γιατί, κατά τα φαινόμενα τουλάχιστον, προσπαθεί να λειτουργήσει χωρίς τις αγκυλώσεις και τους περιορισμούς του Δημοσίου...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v