Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 9 2014

Υπόθεση Forthnet: Η Wind, η Vodafone και η... ουρά

Υπόθεση Forthnet: Η Wind, η Vodafone και η... ουρά

Πέραν πάσης προσδοκίας ήταν η επιτυχία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet μέσω της οποίας άντλησε 29,14 εκατ. ευρώ.

Δεν συμβαίνει άλλωστε κάθε μέρα να μένουν αδιάθετες 2 εκατ. μετοχές και γι' αυτές να γίνονται προεγγραφές για 118 εκατ. τίτλους (57,9 φορές κάλυψη)! Ούτε σε περίοδο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ΑΜΚ η μετοχή να προσφέρει απόδοση 115% (από τις 8 Δεκεμβρίου).

Το Euro2day.gr είχε έγκαιρα προαναγγείλει τις εξελίξεις. Στις 5 Δεκεμβρίου και με αφορμή όσα είχαν μεσολαβήσει δημοσίευσε θέμα με τον εύγλωττο τίτλο «Η κόντρα φέρνει "εγγύηση" τιμής», καθώς ήταν προφανές ότι οι βασικοί μέτοχοι, οι Άραβες της Forgendo, δεν τα είχαν βρει με τη Wind που είχε ήδη φτάσει κοντά στο 33%.

Ωστόσο, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η εμφάνιση του... τρίτου (και πολύ ισχυρού) παίκτη, που έβαλε φωτιά στο παιχνίδι!

Μέσω αυτής της στήλης το Euro2day.gr ενημέρωσε έγκαιρα και πρώτο στις 20/12/2013 ότι υπάρχει τρίτος παίκτης, μεταδίδοντας την πληροφορία ότι πρόκειται για τη Vodafone, η οποία έχτιζε μανιωδώς ισχυρή θέση στα δικαιώματα.

Το Euro2day.gr επικοινώνησε μάλιστα την ίδια ημέρα και με τον όμιλο ζητώντας του να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες. Η απάντηση της Vodafone ήταν ότι «δεν επιθυμεί να σχολιάσει», γεγονός που... λέει βέβαια πάρα πολλά!

Οι πληροφορίες τώρα αναφέρουν ότι η Vodafone έχει συγκεντρώσει ποσοστό που φαίνεται να κινείται συνολικά στο 6-7%, ενώ η έντονη άνοδος και στη μετοχή τις τελευταίες μέρες (μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ) μάλλον δείχνει τη συνεχιζόμενη ύπαρξη ενδιαφέροντος.

Εντός των ημερών πάντως θα πρέπει να αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις, καθώς τα περιθώρια στενεύουν ως προς τις υποχρεώσεις αναγγελίας δικαιωμάτων ψήφου του μειοψηφικού ποσοστού.

ΥΓ.: Όσοι πιστεύουν ότι μια τέτοια κίνηση της Vodafone είναι απλώς «επενδυτική» μάλλον κάνουν μεγάλο λάθος! Η υπόθεση δείχνει να υπόσχεται άκρως ενδιαφέρουσα... ουρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v