Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2018

Το κρίσιμο τρίμηνο της Dionic και το... σκοτσέζικο ντους της οικογένειας Γιόκαρη

Το κρίσιμο τρίμηνο της Dionic και το... σκοτσέζικο ντους της οικογένειας Γιόκαρη

DIONIC: Κρίσιμοι θα είναι οι επόμενοι τρεις μήνες στις διαπραγματεύσεις της Dionic με τις πιστώτριες τράπεζες, με τη διοίκηση της εισηγμένης να επιδιώκει το πέρασμα των ιδίων κεφαλαίων της σε θετικό πρόσημο (-20,7 εκατ. στις 30 Ιουνίου του 2018) και τη βελτίωση της ρευστότητάς της, προκειμένου να ξεκινήσει μια νέα πορεία για τον όμιλο.

Στις 30 Ιουνίου του 2018 ο τραπεζικός δανεισμός ανερχόταν στα 49 εκατ. ευρώ (ήταν υψηλότερος στις αρχές του έτους, αλλά μειώθηκε μετά την πώληση της συμμετοχής στη  θυγατρική Skroutz).

Όμως, με βάση τη συμφωνία εταιρείας και Eurobank, η Dionic καλείται να πουλήσει σύντομα το 13,45% της εταιρείας συμβούλων Διαδικασία και το ακίνητό της στις Αχαρνές. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, «από την αναδιάρθρωση αυτή του δανεισμού προς τη Eurobank θα προκύψει στο β’ εξάμηνο του 2018 ωφέλεια των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου περίπου 13 εκατ. ευρώ, που θα αναστρέψει την αρνητική εικόνα που παρουσιάζεται στις 30.06.2018».

Συνεχίζονται επίσης οι συζητήσεις με την Αlpha Βank, προκειμένου η τελευταία να μετατρέψει το ΜΟΔ που σήμερα κατέχει σε προνομιούχες μετοχές, οι οποίες τελικό στόχο θα έχουν να γίνουν κοινές.

Και τέλος, διεξάγονται διαπραγματεύσεις με την Εθνική Τράπεζα, έτσι ώστε να υπάρξει ρύθμιση δανεισμού, που θα περιλαμβάνει διαγραφή τόκων υπερημερίας και κεφαλαίου.

 

OIKOΓΕΝΕΙΑ ΓΙΟΚΑΡΗ: Η οικογένεια Γιόκαρη (ποιος θυμάται την Παντεχνική;) λέγεται πως περνάει δύσκολες ημέρες στον όμιλο Ελλάκτωρ, για λόγους που είναι γνωστοί σε όσους συμμετείχαν στη γενική συνέλευση του Ιουλίου και συνδέονται με τις διοικητικές αλλαγές.

Από την άλλη πλευρά, έχει προσθέσει σημαντικά κεφάλαια στο «μαξιλάρι» της. Στις αρχές Μαΐου είχε πωληθεί στην ICI ΑΕΕΑΠ ένα πενταώροφο κτίριο γραφείων στο Μαρούσι, έναντι 7,5 εκατ. ευρώ.

Το 40% της εταιρείας «Ιδιοκτήτρια Ζεκάκου 18 ΙΚΕ», που κατείχε το κτίριο γραφείων, ελέγχεται από την οικογένεια Γιόκαρη, ενώ σημαντικό ποσοστό είχε και η οικογένεια Αδαμαντιάδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v