Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 7 2019

Το πλάνο της Motor Oil και τα βήματα για την ανάπτυξη της IBG

Το πλάνο της Motor Oil και τα βήματα για την ανάπτυξη της IBG

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG) τώρα που περνάει στον όμιλο της Motor Oil;

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το σχεδιαζόμενο πλάνο και το πιθανότερο χρονοδιάγραμμα (γιατί… στην Ελλάδα ζούμε και άντε να προγραμματίσεις με τόσα απρόοπτα) είναι το παρακάτω.

Πρώτον, θα πρέπει οι μετοχές να περάσουν στα χέρια του ομίλου Μotor Oil. Αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου (απαιτούνται σχετικές εγκρίσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος).

Δεύτερον, μέσα στο 2019 προγραμματίζεται να υλοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της IBG με καταβολή μετρητών. Όπως ακούγεται, θα δοθεί η δυνατότητα και σε τρίτους επενδυτές να συμμετάσχουν, με τον εισηγμένο όμιλο να είναι διατεθειμένος να ρίξει το ποσοστό του κάτω από το 50% (ακόμη και έως το 20%), αρκεί με άμεσο ή έμμεσο τρόπο να διατηρεί τον έλεγχο της τράπεζας.

Τρίτον, μέσα στο 2020 θα ξεκινήσει το άνοιγμα τραπεζικών καταστημάτων, τα οποία μεταξύ άλλων θα δημιουργήσουν συνέργειες με το ευρύτατο δίκτυο που διαθέτει πλέον ο εισηγμένος όμιλος ανά την Ελλάδα (π.χ. δανειοδότηση πρατηριούχων και υποστήριξη loyalty cards).

Τέταρτον, θα εξεταστούν δυνατότητες συνεργειών με τις εταιρείες του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου Laiki Factors και CPB ΑΕΔΑΚ, που επίσης θα περάσουν στα χέρια της Μotor Oil.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα τράπεζα, χωρίς προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας και κόκκινων δανείων, που θα έχει ως πρώτο στήριγμα τη συνεργασία με τα δίκτυα της Μotor Oil.

Οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v