Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 23 2019

Το Μαξίμου και το σχέδιο «επενδυτικού σοκ»

Το Μαξίμου και το σχέδιο «επενδυτικού σοκ»

Η κινητοποίηση που καταγράφεται σε όλα τα μέτωπα των επενδύσεων, είτε πρόκειται για τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, είτε για το ξεσκόνισμα αραχνιασμένων υποθέσεων ιδιωτικών ομίλων που βρίσκονται παρκαρισμένες στα συρτάρια των τραπεζών, συνδέονται με μια κεντρική κατεύθυνση που εκπορεύεται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει κινητοποιήσει υπουργούς, κρατικό μηχανισμό και ιδιωτικές επενδυτικές δυνάμεις, με στόχο μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει να παρουσιάσει μια μακρά λίστα επενδύσεων που προχωρούν, από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική μέχρι σειρά ιδιωτικοποιήσεων (παλαιών και νέων).

Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος, καθώς την ίδια στιγμή ενεργοποιούνται και επενδυτικές δυνάμεις οι οποίες «δεν θέλουν να χάσουν το κύμα» των προσεχών μηνών. Πρόκειται για μεγάλες ή μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες, για πολλούς λόγους, είχαν «παγώσει» κάποιες επενδύσεις και τώρα εμφανίζονται διατεθειμένες να τις προχωρήσουν.

Η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει πως σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ασχολούνται με αδειοδοτήσεις υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες αυξημένος φόρτος εργασίας.

Η αφύπνιση του κρατικού μηχανισμού, ώστε π.χ. να εγκριθούν περιβαλλοντικές μελέτες ή επενδυτικά σχέδια, είναι κρίσιμο συστατικό της συνταγής του «επενδυτικού σοκ» που προωθεί η κυβέρνηση. Και κάποιοι στο επιτελείο του πρωθυπουργού το έχουν καταλάβει, όπως φαίνεται και από τις συχνές συσκέψεις πολιτικών στελεχών (βλέπε γενικούς γραμματείς) με υπηρεσιακά στελέχη (βλέπε διευθυντές υπουργείων, οργανισμών, κ.ά.), ώστε οι τελευταίοι να νιώθουν πως δεν έχουν μόνο «την ευχή του υπουργού», αλλά και ουσιαστική στήριξη στο έργο τους.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v