Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 23 2019

Το «φιλόδοξο» πλάνο της ΕΤΕ για Εθνική Ασφαλιστική

Το «φιλόδοξο» πλάνο της ΕΤΕ για Εθνική Ασφαλιστική

Την αισιοδοξία ότι το πλάνο πώλησης του τουλάχιστον 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής θα τρέξει εντός του δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος, το οποίο έχει συμφωνηθεί με την DG Comp, διατυπώνει η Εθνική Τράπεζα.

Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων στο ετήσιο road show, που διοργανώνει η ΕΧΑΕ στο Λονδίνο, η Εθνική, ερωτώμενη από επενδυτές για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, δήλωσε ότι αναμένει να έχει δεσμευτικές προσφορές στο τέλος του έτους και να υπογράψει σύμβαση αγοραπωλησίας ως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020.

Με δεδομένο ότι είμαστε, ήδη, στα τέλη Σεπτεμβρίου και δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις εμπιστευτικότητας, το πλάνο μοιάζει εξαιρετικά φιλόδοξο.

Οι πληροφορίες από πλευράς ενδιαφερόμενων επενδυτών λένε ότι οι σύμβουλοι Goldman Sachs και Morgan Stanley θα ανοίξουν τον διαγωνισμό τις επόμενες ημέρες (σ.σ. το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου), επιβεβαιώνοντας το σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr.

Θα προλάβουν μέσα σε τρεις μήνες να πάρουν ενδεικτικές προσφορές, να επιλέξουν ποιοι θα περάσουν σε δεύτερη φάση και να ολοκληρωθεί το due diligence, προκειμένου να υποβληθούν δεσμευτικές;

Δύσκολο, αλλά η Εθνική έχει δεσμευτεί έναντι της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) να έχει λάβει ως την 31η Δεκεμβρίου δεσμευτικές προσφορές και ως τις 28 Φεβρουαρίου 2020 να έχει υπογράψει σύμβαση αγοραπωλησίας για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Προφανώς, είπαν αυτά που πρέπει να γίνουν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v