Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 20 2019

Στα τελειώματα το mega deal Eurobank με Pimco

Στα τελειώματα το mega deal Eurobank με Pimco

Κοντά στην επιτυχή ολοκλήρωση της περιόδου αποκλειστικών διαπραγματεύσεων βρίσκονται, όπως πληροφορείται η στήλη, Eurobank και Pimco. Το due diligence που διενήργησε η Pimco, ολοκληρώθηκε και κάποιες αποκλίσεις, οι οποίες προέκυψαν, σε σχέση με τις παραδοχές του business plan, λύθηκαν μετά από καλόπιστο διάλογο.

Οι παραπάνω πληροφορίες, σε συνδυασμό με το ότι πύκνωσαν τα ταξίδια στην Αθήνα της «στρατιάς» συμβούλων που απασχολούν οι δύο πλευρές, δείχνει ότι το mega deal είναι στα τελειώματα και όλα τρέχουν εντός του χρονοδιαγράμματος (σ.σ. ολοκλήρωση της περιόδου αποκλειστικών διαπραγματεύσεων ως το τέλος Σεπτεμβρίου).

Η Pimco θα αγοράσει από τη Eurobank το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από πιστώσεις FPS, η οποία προηγουμένως θα υπογράψει με την τράπεζα σύμβαση 10ετούς διαχείρισης του συνόλου των NPEs. Το τίμημα για το 80% αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ. Μέρος του, όμως, ακούγεται ότι θα αποδοθεί, εφόσον επιτευχθούν προκαθορισμένοι στόχοι.

Επιπρόσθετα, η Pimco θα αγοράσει το 20% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης της τιτλοποίησης καταγγελμένων ή σε βαθιά καθυστέρηση δανείων ονομαστικής αξίας 7,5 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v