Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 10 2020

Η... πίεση για ΑΜΚ στην Optima Bank και η επόμενη κίνηση της Lamda

Η... πίεση για ΑΜΚ στην Optima Bank και η επόμενη κίνηση της Lamda

OPTIMA BANK: Στα έξι πλέον ανέρχονται τα καταστήματα της τράπεζας και όπως ακούγεται, υπάρχει σχεδιασμός για 3-4 νέα σημεία πώλησης κάθε μήνα, έτσι ώστε πριν τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου να φτάσουμε στα 26.

Αυτό που δεν ακούγεται στην πιάτσα είναι τα περί της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και το πότε αυτή θα γίνει. Γιατί αν η ΑΜΚ δεν «τρέξει» γρήγορα και δεν οδηγήσει σε μεγάλη μείωση του ποσοστού του βασικού μετόχου (Motor Oil), τότε η εισηγμένη εταιρεία θα ενοποιήσει την τράπεζα στα ετήσια αποτελέσματα που θα εκδώσει για το 2019, κάτι που δεν επιθυμεί.

 

LAMDA DEVELOPMENT: Στην τελική ευθεία εισήλθε η προεργασία για την έκδοση ομολογιακού δανείου, ύψους τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ, από τη Lamda, το οποίο θα διατεθεί στο εγχώριο επενδυτικό κοινό, με δυνατότητα, για πρώτη φορά, να εγγραφούν και ξένοι επενδυτές.

Το ενημερωτικό αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να εγκριθεί μέσα στον μήνα. Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη στις οικονομικές καταστάσεις 9μήνου ανέφερε ότι στοχεύει στην ολοκλήρωση της διάθεσης εντός του πρώτου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v