Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 17 2020

Αμερικανικό φλερτ με τα λιμάνια στη Βόρεια Ελλάδα

Αμερικανικό φλερτ με τα λιμάνια στη Βόρεια Ελλάδα

Οι Αμερικανοί δεν το βάζουν κάτω. Μπορεί οι Κινέζοι να πήραν τον ΟΛΠ, όμως αυτοί φαίνεται να έστρεψαν το ενδιαφέρον τους σε άλλα λιμάνια στη Βόρεια Ελλάδα, που είναι και πιο κοντά στη βαλκανική ενδοχώρα.

Έτσι διεκδικούν Αλεξανδρούπολη, καλοβλέπουν Καβάλα και Βόλο, δεν ξεχνούν Ηγουμενίτσα, και κάνουν στενό μαρκάρισμα στον OΛΘ.

Όχι και άσχημα! Τρεις μήνες πέρασαν από τότε που ανέλαβε η νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης με εκτελεστικό πρόεδρο τον Θανάση Λιάγκο και μέχρι τώρα τον επισκέφθηκε την πρώτη εβδομάδα ο Αμερικανός πρέσβης Jeffrey Payat και πριν λίγες μέρες η γενική πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Elizabeth K. Lee. Η τελευταία συναντήθηκε με κάθε επισημότητα με όλη την διοίκηση, δηλαδή τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του Δ.Σ. Αθανάσιο Λιάγκο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο - Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή Franco Nicola Cupolo και τον Γενικό Διευθυντή Επενδύσεων Artur Davidian.

Όλα αυτά για να μη μείνει κάποια αμφιβολία για το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το λιμενικό σύστημα της Βορείου Ελλάδος. Την ίδια στιγμή, «παγωμένα» εμφανίζονται τα φιλόδοξα σχέδια των Κινέζων στον ΟΛΠ για τέταρτο προβλήτα…

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v