Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 8 2020

Αlpha και Mastercard, Εθνική Κύπρου και τα δυσεύρετα laptop της ΑΑΔΕ

Αlpha και Mastercard, Εθνική Κύπρου και τα δυσεύρετα laptop της ΑΑΔΕ

ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ - ASTROBANK: Από μετάθεση σε μετάθεση πάει η ολοκλήρωση της συναλλαγής για την πώληση του 100% της Εθνικής Κύπρου στην Astrobank.

Πέρσι τέτοια εποχή (26 Νοεμβρίου), η Εθνική Τράπεζα υπέγραψε σύμβαση πώλησης με την Astrobank, η ολοκλήρωση της οποίας, λόγω -και- της πανδημίας, εκκρεμεί. Η διοίκηση της Εθνικής, στις εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις, διατύπωνε την εκτίμηση ότι η πώληση θα ολοκληρωνόταν ως το τέλος της φετινής χρονιάς.

Στο 9μηνο, αναθεώρησε την εκτίμησή της, σημειώνοντας ότι η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του α' τριμήνου της επόμενης χρονιάς, μετά την έγκριση συναλλαγής από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

 

ALPHA BANK: Έσοδα ύψους 50,22 εκατ. δολαρίων ενέγραψε η τράπεζα στο τρέχον δ' τρίμηνο χρήσης καθώς στις 11 Νοεμβρίου πώλησε το σύνολο των μετοχών που κατείχε στην εταιρεία Mastercard Incorporated.

Επειδή αποτελεί μεταγενέστερο γεγονός, δεν αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις, αν από την πώληση προέκυψε κεφαλαιακό κέρδος.

 

ΑΑΔΕ: Δεν κατάφερε τελικά να βρει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τις 5.000 φορητούς υπολογιστές που ήθελε μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Πρόκειται για τον γνωστό διαγωνισμό-αστραπή για τον οποίο είχαμε γράψει προ ημερών, που τελικά ακυρώθηκε.

Στον διαγωνισμό είχε επικρατήσει η Space Hellas σε συνεργασία με την Dell, η οποία τελικά δεν κατάφερε να βρει τους υπολογιστές λόγω της μεγάλης ζήτησης διεθνώς και των προβλημάτων από την πανδημία στην αλυσίδα παραγωγής PC.

Δεύτερη ήταν η HP, η οποία επίσης δήλωσε αδυναμία να βρει τους υπολογιστές. Ο τρίτος μειοδότης είχε κατέβει με παλαιότερους υπολογιστές, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι απαιτήσεις της ΑΑΔΕ.

Τελικά μάθαμε πως ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί εκ νέου στις αρχές του 2021...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v