Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 5 2021

Ελληνοτουρκικά: Το ευρωπαϊκό παραμύθι το έφαγε ο... δράκος!

Ελληνοτουρκικά: Το ευρωπαϊκό παραμύθι το έφαγε ο... δράκος!

Μια από τις βασικές δικαιολογίες που χρησιμοποίησαν πρόσφατα οι Ευρωπαίοι εταίροι μας για να «εξηγήσουν» τη μη λήψη οιασδήποτε κύρωσης απέναντι στη συμπεριφορά της Τουρκίας, με αναβολή για τον Μάρτιο, ήταν ότι «περιμένουν τη νέα προεδρία Μπάιντεν» στις ΗΠΑ, ώστε να συντονιστούν στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Όμως την προηγούμενη εβδομάδα, έκαναν το ακριβώς… αντίθετο σε ένα κατά τεκμήριο πολύ πιο ουσιαστικό θέμα: Στις σχέσεις με την Κίνα, τον κατ’ εξοχήν δηλαδή ανταγωνιστή των ΗΠΑ στον διεθνή στίβο!

Η επενδυτική συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας, που υπογράφηκε πρόσφατα, πρόκειται να εμβαθύνει τις οικονομικές σχέσεις των δύο, ουσιαστικά προκαταλαμβάνοντας την αμερικανική διπλωματία της προεδρίας Μπάιντεν, που εκτιμάται ότι θα ήθελε να δημιουργήσει ένα «ενιαίο μέτωπο» με την Ευρώπη, προκειμένου να πιέσει τους Κινέζους να αναθεωρήσουν τη στάση τους σε διάφορα οικονομικά και μη θέματα.

Οι Κινέζοι το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιήθηκαν έντονα για να επισπεύσουν τις εξελίξεις και η ΕΕ τους έκανε τη χάρη, αδιαφορώντας για τον Μπάιντεν

Κι έτσι το παραμύθι του συντονισμού με τους Αμερικανούς, που είπαν σε μας, το έφαγε… δράκος κινέζικος!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v