Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 4 2021

Οι διαγωνισμοί των ΕΤΕ, Lamda, Πειραιώς και τα ντεσού του deal Alpha-Generali

Οι διαγωνισμοί των ΕΤΕ, Lamda, Πειραιώς και τα ντεσού του deal Alpha-Generali

ΕΤΕ-PROJECT FRONTIER: Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή, που θα αγοράσει το 95% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης της τιτλοποίησης Frontier.
Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο με 201 χιλιάδες μη εξυπηρετούμενα δάνεια, 87 χιλιάδων δανειοληπτών, ανεξόφλητου κεφαλαίου 7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,1 δισ. ευρώ είναι εντός ισολογισμού.

Οι μη δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να υποβληθούν γύρω στις 10 Φεβρουαρίου και το VDR θα ανοίξει, για όσους περάσουν στη δεύτερη φάση, γύρω στο τέλος του ίδιου μήνα με αρχές Μαρτίου.

Οι δεσμευτικές, με βάση το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα, θα υποβληθούν στις αρχές του δεύτερου τριμήνου. Εντός του ίδιου τριμήνου προβλέπεται να υπογραφεί και το SPA. 

LAMDA: Σε εξέλιξη βρίσκεται και ο διαγωνισμός ανάδειξης προτιμητέου επενδυτή, ο οποίος θα συνεπενδύσει με τη Lamda στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση των δύο πύργων στο Ελληνικό, όπως αποκάλυψε η στήλη.

Με βάση το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα, οι μη δεσμευτικές προσφορές προβλέπεται να κατατεθούν ως τις 12 Φεβρουαρίου.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Προς τα τέλη του μήνα αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την αγορά του κλάδου POS της τράπεζας. Θα ακολουθήσουν οι δεσμευτικές για την επιλογή του προτιμητέου επενδυτή, όσον αφορά στο πρώτο synthetic swap.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των 394,4 εκατ. νέων μετοχών της τράπεζας, που προέκυψαν από τη μετατροπή των CoCos σε μετοχές, ενώ εντός του μήνα αναμένεται το swap ομολόγων ελληνικού Δημοσίου με τον ΟΔΔΗΧ, από το οποίο θα εγγράψει κεφαλαιακό κέρδος της τάξης των 400 εκατ. ευρώ.

 

ALPHA-GENERALI: Η εξαγορά της εν Ελλάδι δραστηριότητας του ομίλου AXA (AXA Ασφαλιστική) από τον όμιλο Generali οδήγησε στην επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης bancassurance, μεταξύ AXA Ασφαλιστική και Alpha Bank.

Η νέα συμφωνία, που υπέγραψαν Alpha και Generali, έχει διάρκεια ως το 2040, ενώ η προηγούμενη με την AXA έληγε το 2027 και περιλαμβάνει αναθεωρημένους στόχους και προμήθειες.

Η Alpha δεν προβλέπεται να εισπράξει upfront fee, αλλά προσδοκά σε σημαντικά έσοδα από σταθερές προμήθειες και προμήθειες υπεραπόδοσης, κατά την επόμενη 20ετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v