Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 30 2021

Oποιος καεί στο χυλό και το «10άρι» του Αδωνι

Oποιος καεί στο χυλό και το «10άρι» του Αδωνι

ΠΑΝΔΗΜΙΑ Ι: «Όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι», λέει η παροιμία, κι αυτό -ευτυχώς- φαίνεται να συμβαίνει τώρα με την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία.

Η τραγωδία της Β. Ελλάδας και η μερική κατάρρευση του συστήματος υγείας που ακολούθησε, φαίνεται ότι αφύπνισε για τα καλά τους αρμοδίους, (που έπεσαν θύμα της απατηλής σιέστας των καλοκαιρινών μηνών) αν κρίνουμε από την προσπάθεια αντιμετώπισης ενός ενδεχόμενου τρίτου κύματος.

Μια προσπάθεια που αφορά κυρίως την ενίσχυση της επιδημιολογικής επιτήρησης, αλλά και την έγκαιρη πρόληψη με μέτρα, όπως αυτά που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Περισσότερα τεστ, έως και πολύ περισσότερα, με την Παρασκευή να καταγράφει ρεκόρ, ενίσχυση της ιχνηλάτησης στην επαρχία, εγρήγορση στην άνοδο των κρουσμάτων.

Γιατί όλα αυτά να μην συνέβαιναν τον Οκτώβριο; Εύλογο το ερώτημα και δεν έχει απαντηθεί, πλην όμως κάλλιο αργά, παρά ποτέ!

 

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΙΙ: Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Άριστα 10 δίνει η στήλη στη παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, στην ενημέρωση της Παρασκευής. Ουσιαστικός, λιτός, χωρίς περιττές… περικοκλάδες, έδωσε το στίγμα τoυ μίγματος Click away και Click in shop, ξεκαθαρίζοντας με απλό και κατανοητό τρόπο, αποφεύγοντας τις μεγαλοστομίες, τη σημασία της ευθύνης που έχουν οι μαγαζάτορες, αλλά και οι πελάτες. Ιδίως δε οι τελευταίοι, όταν χρησιμοποιούν «πονηριές» για να κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά και να συνωστίζονται σε κεντρικά σημεία.

Διότι η ατομική «πονηριά» μπορεί να κρύβεται εύκολα, το αποτέλεσμα όμως της... συλλογικής πονηριάς αποτυπώνεται αναπόφευκτα στα κρούσματα κι οδηγεί τάχιστα σε αυστηρότερα μέτρα. Εις βάρος της τσέπης και της ψυχολογίας όλων. Και των πονηρών.

Όταν δεν το ρίχνει στις… τσιρίδες και τις υπερβολές (κάτι που κάνει.. παραδοσιακά στα τηλεπαράθυρα) είναι πολύ καλύτερος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v