Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 3 2021

Νέα ναυμαχία στον Πειραιά - Σφηνάκια για Newsphone και ΧΑΚ

Νέα ναυμαχία στον Πειραιά - Σφηνάκια για Newsphone και ΧΑΚ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Νέες φωτιές που ανάβει η Cosco Shipping θα κληθεί να σβήσει σύντομα η κυβέρνηση. Όπως κυκλοφορεί στο λιμάνι, η Cosco Shipping ετοιμάζει εταιρεία εφοδιασμού πλοίων. Μια πρωτοβουλία που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, ενόψει ενδεχόμενου ανοίγματος -μετά την πανδημία- και της κρουαζιέρας.

Οι Κινέζοι είναι λάτρεις της επιχειρηματικότητας και γι’ αυτό έχουν φτιάξει ένα σωρό θυγατρικές στον Πειραιά και, όπως λένε κάποιοι, καλά κάνουν. Το θέμα όμως είναι οι εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εφοδιασμού πλοίων γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, που αισθάνονται ότι οι Κινέζοι έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι.

Η στήλη προβλέπει νέες ναυμαχίες…

 

NEWSPHONE: Νέο μέγιστο δωδεκαμήνου έγραψε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΧΑ η μετοχή της Newsphone (στο 0,68 ευρώ), με τον τίτλο να κλείνει τελικά στο 0,53.

Πάντως, όσο η τιμή παραμένει πάνω από το 0,47 ευρώ (προηγούμενη δημόσια πρόταση), οι βασικοί μέτοχοι που ελέγχουν ήδη το 89% εμποδίζονται να πιάσουν το κρίσιμο όριο του 90% και έτσι μπλοκάρει η υπόθεση εξόδου από το ταμπλό.

Εκτός φυσικά και αν αποφασίσουν να επανέλθουν με αυξημένο τίμημα.

 

ΚΥΠΡΟΣ: Εικόνα έντονων αντιθέσεων παρουσιάζει η κυπριακή κεφαλαιαγορά, καθώς από τη μια πλευρά «ρέει το χρήμα» στις εκδόσεις ομολόγων και από την άλλη, το χρηματιστήριο συνεχίζει να κινείται σε… πολύ ρηχά νερά.

Συγκεκριμένα, η Κύπρος άντλησε χθες ένα δισ. ευρώ μέσα από την έκδοση πενταετούς διάρκειας κρατικού ομολόγου με επιτόκιο μόλις 0,5%, με τις σχετικές αιτήσεις των επενδυτών να ξεπερνούν τα 8,5 δισ. ευρώ!

Την ίδια ώρα, ο Ιανουάριος έκλεισε για το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) με συνολική αξία συναλλαγών μόλις στα 2,878 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι αρκετές εισηγμένες εταιρείες προσφέρουν γερές μερισματικές αποδόσεις.

Από πλευράς μεριδίων χρηματιστηριακών εταιρειών, πρώτη η CISCO (θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου) με 34% και ακολούθησαν Atlantic 19,47%, Mega 14,06%, Argus 9,98%, Prochoice 9,24% και από ελληνικής πλευράς, η Eurobank με 6,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v