Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 4 2021

Βγήκαν μαχαίρια για τις τιμές του ρεύματος-Σφηνάκια για τράπεζες και Interlife

Βγήκαν μαχαίρια για τις τιμές του ρεύματος-Σφηνάκια για τράπεζες και Interlife

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Εξαιρετικά αγριεμένη εμφανίζεται η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας αναφορικά με το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας που επωμίζονται οι επιχειρήσεις-μέλη της, αποδίδοντάς το στη λειτουργία της αγοράς εξισορρόπησης.

Ανήσυχη είναι και για τις προθέσεις της ΔΕΗ να αυξήσει τα τιμολόγια ρεύματος στην υψηλή τάση. Μάλιστα η ΕΒΙΚΕΝ καλεί τον υπουργό ΠΕΝ Κώστα Σκρέκα να παρέμβει «άλλως, δυστυχώς, θα είναι θέμα χρόνου το σβήσιμο και άλλων φουγάρων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράγοντες της εγχώριας αγοράς ενέργειας, πάντως, αναφερόμενοι στην επισήμανση της ανακοίνωσης της Ενωσης πως κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν ως εύλογο το κόστος των 10 ευρώ ανά Μεγαβατώρα από την αγορά εξισορρόπησης, απαντούν ότι «τέτοιο νούμερο δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένο. Τέτοια εκτίμηση δεν υφίσταται…».

Επιπλέον, πηγές της ΔΕΗ, σχολιάζοντας την αναφορά της ΕΒΙΚΕΝ για προσπάθεια της δημόσιας εταιρείας να επιβάλει αυξήσεις στα τιμολόγια υψηλής τάσης, σημειώνουν ότι «οι προτάσεις της επιχείρησης προς τις βιομηχανίες βασίζονται στα δεδομένα της αγοράς ενέργειας όπως αυτά διαμορφώνονται από το target model.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι και η βάση της χονδρεμπορικής αγοράς…», δηλώνουν.

 

INTERLIFE: Σταθεροποιήθηκε πάνω από την αρχική τιμή εισαγωγής της στο ΧΑ (3,48 ευρώ της 26ης Ιανουαρίου) η μετοχή της Interlife, καθώς έκλεισε χθες στα 3,64 ευρώ.

Από την εξέλιξη αυτή χαίρονται, μεταξύ άλλων, όσοι επενδυτές είχαν προνοήσει να αγοράσουν μετοχές της βορειοελλαδίτικης ασφαλιστικής εταιρείας από το ΧΑΚ σε αρκετά χαμηλότερες αποτιμήσεις.

Μεταξύ αυτών και η 3Κ ΑΕΔΑΚ, που φαίνεται να έχει μαζέψει αθροιστικά κατά τα τελευταία χρόνια γύρω στο 3% της εταιρείας, ζηλευτό μέσο κόστος κτήσης.

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ρωτήθηκε ο γνωστός χρηματιστής Νίκος Χρυσοχοΐδης σχετικά με το αν προτείνει την αγορά τραπεζικών μετοχών και δεν δίστασε να εκφράσει δημόσια την άποψή του.

Οι τράπεζες προσφέρονται μόνο για trading και δεν μπορώ να τις εντάξω στις επενδυτικές επιλογές. Αν μου πει κάποιος πότε θα γίνουν οι αυξήσεις κεφαλαίου, σε ποια τιμή και πόσα χρήματα θα αντληθούν, τότε ίσως μπορέσω να απαντήσω για το αν οι μετοχές αυτές είναι υποτιμημένες ή όχι.

Πάντως, είναι ο κλάδος που επηρεάζεται θετικότερα όταν βελτιώνεται η ψυχολογία στην αγορά, κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v